Sindicalist CE Oltenia: ”Dacă nu se aplică luna viitoare, nu mai avem nicio șansă. Suntem terminați!”

Angajații din cadrul Complexului Energetic Oltenia se agață de o ultimă speranță în ceea ce privește aplicarea legii care le-ar permite să iasă la pensie mai devreme. Speranța stă în câțiva parlamentari de Gorj, conform unuia dintre liderii de sindicat din CE Oltenia.

Vicepreședintelui Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, spune că s-au purtat discuții și cu parlamentari din alte județe, tocmai ca această lege să intre în vigoare. ”Ne punem speranța în parlamentarii de Gorj. Am mai vorbit și cu alți parlamentari din alte județe, tocmai pentru a stopa abuzul guvernului care ține blocată această lege. O astfel de lege nu face rău Complexului Energetic Oltenia”, a spus Manu Tomescu, la Radio Infinit.

Sindicalistul mai este de părere că, dacă această lege nu va trece până în luna decembrie a acestui an, minerii și energeticienii vor avea de suferit. ”Suntem obligați și nu avem alternativă decât ca la jumătate lunii noiembrie să accentuăm acțiunile sindicale. Dacă trece și luna noiembrie, noi suntem terminați. Nu mai avem nicio șansă ca această lege să fie aplicată anul acesta. Vin sărbătorile și nimeni nu se mai gândește la legi, ne luăm gândul. Anul viitor vin peste noi negocierile unui nou contract colectiv de muncă. Dacă nu rezolvăm acum, noi ne putem lua gândul la aplicarea legii în acest an”, a mai spus Tomescu.

Tomescu face apel către toți colegii săi pentru a fi uniți și să lupte împreună ca această lege să fie aplicată cât mai repede anul acesta.   

Vizualizări: 2,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: