Zece firme SPV în jurul CE Oltenia. Începe selecția de oferte!

Complexul Energetic Oltenia anunță pe site că a demarat procedura în vederea selectării celor zece parteneri cu care va face cele opt parcuri fotovoltaice și două grupuri pe gaze. Firmele interesate să constituie împreună cu CE Oltenia societăți tip SPV pot depune oferte până la data de 29 noiembrie 2021, ora 23:59.

„Proiectele au fost cuprinse în Planul de Restructurare a CE Oltenia notificat Comisiei Europene în 4.12.2020 și revizuit în august 2021 și fac parte din Planul de decarbonare realizat de CE Oltenia“, se arată în anunțul publicat de companie.

Pentru implementarea fiecărui proiect, se va înființa câte o societate cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV), persoană juridică română, la care CE Oltenia va contribui cu aport în natură, iar investitorul selectat va contribui cu aport în numerar.

Firmele interesate trebuie să demonstreze că au experiență și capacitate financiară. Cifra de afaceri pentru fiecare dintre anii 2018, 2019 și 2020 trebuie să fie de minimum 100 milioane lei pentru investitorii care depun oferte pentru proiectele fotovoltaice, respectiv minimum 1.5 miliarde lei pentru investitorii care depun oferte pentru proiectele CCGT.

„Pentru toate proiectele, CE Oltenia a depus la Ministerul Energiei solicitări pentru a fi incluse în proiectul Fondului de Modernizare a României. Se estimează că finanțarea din Fondul de Modernizare care ar putea fi obținută de fiecare SPV constituit poate fi de până la 70% pentru proiectele fotovoltaice, respectiv de până la 50% pentru proiectele pe gaze“, se mai arată în anunț.

Pentru admiterea unui investitor la Procedura de Selecție, este necesar ca acesta să prezinte o garanție de participare de minimum 1 milion lei pentru investitorii pentru proiectele fotovoltaice, pentru fiecare proiect pentru care se depune oferta, respectiv minimum 5 milioane lei pentru investitorii pentru proiectele CCGT, pentru fiecare proiect pentru care se depune oferta.

Garanția de participare se poate constitui prin virament prin ordin de plată în contul CE Oltenia sau prin scrisoare de garanție bancară în favoarea CE Oltenia.

Vizualizări: 2,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: