Actele pentru Electra, depuse din nou la Registrul Comerţului

Actele privind constituirea Electra prin fuziunea unor companii din minerit şi energie vor fi redepuse în această săptămână la Registrul Comerţului. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor aduse Legii societăţilor comerciale, companiile vor retrage de la Registru vechile documente şi le vor redepune, în virtutea noii legislaţii. În acest fel, cele 19 opoziţii formulate deja în instanţă cu privire la constituirea Electra nu vor mai avea obiect.

Dacă vor fi formulate alte contestaţii, judecarea acestora în instanţă nu va mai bloca înfiinţarea societăţii. Asta pentru că modificarea Legii societăţilor comerciale tocmai la asta se referă, şi anume la faptul că opoziţiile formulate în instanţă nu mai blochează înfiinţarea unei firme. Dacă Guvernul Boc nu ar fi modificat legea, înfiinţarea Electra putea aştepta şi câţiva ani, din cauza celor 19 procese aflate pe rol. Chiar dacă unele au fost pierdute în prima instanţă, cum este cazul celui intentat de Federaţia Naţională a Muncii condusă de Constantin Creţan, procesul este acum în fază de recurs la Curtea de Apel Craiova. Într-un alt proces, cel intentat de o firmă privată din Bucureşti, SC Promart Consulting, cazul a ajuns la Curtea Constituţională, ca urmare a invocării de către reprezentanţii firmei a unei excepţii de neconstituţionalitate. Majoritatea covârşitoare a proceselor a fost intentată de sindicatele din hidro. Toate aceste procese nu-şi vor mai avea obiectul după retragerea actelor de fuziune de la Registrul Comerţului.

Compania Electra va cuprinde SNLO, complexurile energetice din Oltenia, Nuclearlectrica şi o parte din Hidroelectrica şi va fi funcţională până la sfârşitul acestui an.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: