Disponibilizaţii de la Direcţia Silvică şi-au făcut Ocol Silvic

Disponibilizaţii Ocolului Silvic Bumbeşti-Jiu, foştii angajaţi s-au reconstituit şi au format ocolul silvic privat “Parângul Mic”. Deşi Direcţia Silvică Gorj le-a oferit alte posturi, oamenii susţin că nu au fost de acord cu condiţiile de muncă oferite ca variantă alternativă şi au preferat să plece din slujba statului.

Cei nouă angajaţi au fost disponibilizaţi în urmă cu aproximativ 2 luni, când Ocolul Silvic de la Bumbeşti-Jiu s-a desfiinţat. Pentru că nu au vrut să accepte condiţiile de transfer la alte ocoale din judeţ, oamenii s-au organizat şi au ocolul Silvic Privat „Parângul Mic”. Aceştia au arendat până acum peste 12 mii de hectare de la oamenii care au păduri în zonă. „A fost nevoie să se înfiinţeze acest ocol pentru că cea mai mare parte a pădurilor sunt private, iar statului îi mai rămăseseră doar o mică parte din pădure. Din acest motiv s-a şi desfiinţat ocolul silvic Bumbeşti şi înfiinţat ocolul silvic privat de câtre noi”, declară Marcel Dumitrescu, şeful ocolului Silvic „Parângul Mic”.

Foştii angajaţi ai statului susţin că nu au vrut să mai rămână la stat pentru că variantele de angajare oferite de Direcţia Silvică Gorj erau prea departe de casă, iar pe deasupra,  aceştia nu-şi primiseră salariile întregi de câteva luni. „Pai primul motiv pentru care am refuzat să rămân în sistemul de stat a fost pentru că pe mine spre exemplu mă repartizaseră la Ocolul Silvic Padeş. E foarte departe şi nu am vrut să mă duc acolo. La fel a fost şi cu colegii mei. Salariul de aici nu e deloc mai mare sau mai mic decât înainte, dar spre deosebire de aici, când lucram în sistemul de stat, pe ultimele nouă luni nu mi-am mai primit salariile întregi”, susţine Constantin Panduru, tehnician Silvic, ocolul silvic privat „Parângul Mic”.

Odată cu extinderea terenurilor care aparţin ocolului silvic privat de la Bumbeşti-Jiu, conducerea intenţionează să facă noi angajări aici.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: