Acţionarii au pierdut procesul. Conturi pline la Pandurii!

Tribunalul Gorj a dat dreptate joi clubului Pandurii, în procesul cu acţionarii. Pandurii a cerut ca acţionarii să plătească sumele la care s-a angajat în scris, înainte de intrarea în insolvenţă. Doar Artego a scăpat, având probabil hârtiile mai bine făcute. Ceilalţi acţionari au de plătit două milioane de euro. Sentinţa nu este definitivă, dar potrivit Codului Civil este executorie.

Decizia instanţei ar putea salva Pandurii de la faliment. Sumele pe care trebuie să le achite acţionarii sunt uriaşe raportate la bugetul din ultimul an al clubului. „Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele să plătească reclamantului despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizaţiei cu dobânda legală şi indicele de inflaţie după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia SA - 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu - 2.090.028,93 lei, Consiliul Judeţean Gorj - 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia - 414.525,03 lei. Respinge acţiunea faţă de pârâta ARTEGO SA. Obligă pârâţii la 4000 lei cheltuieli de judecată către reclamant”, a stabilit Tribunalul Gorj.

Verdictul nu este definitiv, putând fi atacat cu apel. Sentința este însă executorie, ceea ce înseamnă că de acum încolo Pandurii poate începe acțiunile legale pentru a-și primi banii de la „părinții” care și-au abandonat copilul în cel mai dificil moment al existenței sale.

Vizualizări: 2,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: