Supercupa României, sâmbătă la Craiova

Universitatea Craiova, deţinătoarea Cupei României, o va întâlni sâmbătă pe campioana CFR Cluj, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'', în Supercupa României, de la ora 20,30. Managerul general al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a vorbit joi, într-o conferinţă de presă, despre transferurile făcute de gruparea din Bănie.

 Universitatea Craiova va efectua şi alte transferuri după ce i-a achiziţionat pe mijlocaşul Alexandru Cicâldău şi pe portarul Mirko Pigliacelli. ''Faptul că prezentăm doar doi jucători nu înseamnă că transferurile la Universitatea Craiova s-au terminat. Se lucrează în continuare, încercăm să fim ca şi până acum, discreţi în ceea ce facem, eficace, pentru că în politica de transferuri nu este totul foarte simplu, vrei, iei şi pleci. Nu suntem nici PSG, nici Real Madrid, suntem Universitatea Craiova şi în sensul ăsta un singur criteriu funcţionează la sosiri, ca jucătorii care vin să fie peste ceea ce avem şi să crească calitatea jocului'', a declarat oficialul cu prilejul prezentării celor doi fotbalişti.

''Nu trebuie să îi ignorăm pe cei care vin din spate şi cărora, pentru simplu fapt că avem o academie campioană la 17 ani, trebuie să le dăm o şansă, pentru că altfel utilitatea academiei nu s-ar mai regăsi'', a adăugat Marcel Popescu.

''S-ar putea ca săptămâna viitoare şi înaintea turului al treilea preliminar al Europa League să mai prezentăm unul sau doi jucători'', a subliniat conducătorul clubului.
Popescu a explicat că pe Cicâldău clubul l-a monitorizat şi studiat de un an de zile: ''Am avut şi o poartă larg deschisă la Gică Hagi, a contat foarte mult şi părerea şi punctul de vedere tehnic al unui fost important jucător al Universităţii Craiova, Vasile Mănăilă, actualmente antrenor la Academia Hagi, care l-a avut jucător pe Alex timp de patru ani''.

Managerul a explicat şi cum s-a ajuns la achiziţionarea italianului Pigliacelli: ''Postul de portar fiind anul trecut acoperit dar nu în mod satisfăcător, am apelat la o soluţie recomandată cu mare încredere de antrenorul Devis Mangia, Mirko Pigliacelli''.
Universitatea i-a vândut în această vară pe Alexandru Băluţă (Slavia Praga), Vladimir Screciu (Genk) şi pe Gustavo (Liaoning FC Hongyun), dar s-a despărţit şi de alţi fotbalişti, care nu mai intrau în vederile staff-ului tehnic.

Vizualizări: 567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: