Acţionarii CEO, şedinţă pentru prelungirea creditelor companiei

Şedinţă extraordinară a acţionarilor Complexului Energetic Oltenia în data de 26 februarie, pe ordinea de zi fiind transferul carierelor din Vîlcea, dar şi prelungiri sau modificări ale unor linii de credit la mai multe bănci.

Acţionarii vor discuta din nou despre transferul carierelor din Vîlcea, respectiv Carierele Panga, Berbeşti Vest şi Olteţ, de la CE Oltenia la CET Govora. Totodată, CE Oltenia va renunţa la titlurile executorii şi la acţiunile în instanţă demarate împotriva CET Govora. Cel mai probabil, după această şedinţă va avea loc transferul personalului aferent Carierelor Panga, Berbeşti Vest şi Olteţ de la CE Oltenia către CET Govora.

Probleme cu banii

Însă cele mai multe subiecte abordate în această şedinţă vor fi de natură financiară. Complexul Oltenia are o problemă privind garantarea unor credite cu contracte de vânzare de energie deoarece nu are încheiate astfel de înţelegeri. În această lună compania a încercat să încheie contracte mai lungi, cu preţul de 170 de lei/MWh, însă până acum toate licitaţiile au fost anulate. Astfel, compania înlocuieşte garanţia prin contracte de energie cu ipotecă pe nişte excavatoare. Creditele garantate cu utilaje sunt de 15.000.000 euro şi 12.500.000 lei, încheiate cu Unicredit Tiriac Bank SA. De asemenea, acţionarii vor fi informaţi de prelungirea valabilităţii unei linii de credit încheiată cu Alpha Bank România SA şi a unui contract de credit pe termen scurt în valoare de 15.000.000 Euro, încheiat cu Unicredit Tiriac Bank SA. O altă notă de informare priveşte prelungirea tehnică pentru 3 luni a facilităţii de credit pe descoperire de cont în valoare de 153.000.000 lei încheiată cu Raiffeisen Bank.

Pe ordinea de zi se mai află şi „aprobarea modificării garanţiilor reprezentând ipotecă mobiliară asupra creanţelor rezultate din contracte de vânzare-cumpărare energie electrică, în valoare de 31 milioane euro şi respectiv 47 milioane euro, încheiate cu BRD Groupe Societe Generale S.A. şi Banca Comercială Română“.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: