Acționarul minoritar vrea o restructurare “semnificativă” la CE Oltenia

Fondul Proprietatea nu va ajuta cu bani Complexul Energetic Oltenia pentru a implementa planul de restructurare. Informația a fost dată de managerul de portofoliu al FP, Johan Meyer, răspunzând unei întrebări a Profit.ro.

“Noi și Guvernul, în calitate de acționar majoritar, privim acest lucru dintr-un punct de vedere diferit. Noi analizăm din punctul de vedere al unui investitor financiar care dorește să genereze un randament pozitiv al investiției sale, în timp ce Guvernul s-ar putea să nu fie aibă aceleași considerente. Din punct de vedere operațional, nu putem justifica investiții suplimentare în CE Oltenia", a fost declarația lui Johan Meyer pentru profit.ro, subliniind că la compania din Gorj este nevoie de restructurare, dar de una semnificativă.

Fondul Proprietatea deține 21,56% din acțiunile CE Oltenia.

Comisia Europeană a deschis în februarie o investigație aprofundată asupra planului de restructurare al CE Oltenia, iar una dintre observațiile făcute este legată de lipsa de implicare a acționarului minoritar FP în susținerea planului. "România recunoaște în mod expres că nici acționarii minoritari ai societății CE Oltenia (și în primul rând Fondul Proprietatea SA, care deține 21,56% din acțiunile companiei) și nici creditorii săi nu vor asigura o repartizare adecvată a sarcinilor sub nicio formă", se menționează în documentul Comisiei Europene.

Vizualizări: 3,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: