Acțiune de voluntariat la Prigoria. Au spart lemne pentru școli!

Zeci de voluntari din localitatea gorjeană Prigoria s-au mobilizat să taie lemne cu drujba, să le spargă și să le transporte la școlile din comună. S-a întâmplat duminică, iar proaspătul primar al localității promite să facă astfel de acțiuni de voluntariat în fiecare săptămână.

Școlile, primăria și centrul de permanență din comuna Prigoria riscau să rămână în frig. În prag de iarnă, lemnele au rămas netăiate. Nici măcar nu au fost transportate în curtea instituțiilor, ci pur și simplu lăsate la marginea pădurii.

Duminică, primarul a lansat un apel pe pagina sa de Facebook și a invitat localnicii să ia parte la o acțiune de voluntariat și să taie lemnele necesare pentru încălzirea școlilor. „Am lansat apelul pe Facebook, dar nu mă așteptam să vină atât de multă lume. Mă așteptam la câțiva oameni, dar au venit aproape 30. Sunt angajați ai primăriei, părinți care au copiii la școală ori simpli localnici. Au venit cu drujbe, cu mașini, cu securea, au spart lemne, au tăiat și ne-au ajutat să le transportăm la școlile din comună. Lemnele erau lăsate undeva pe izlaz și riscau chiar să fie furate. Le-am tăiat și am economisit mulți bani cu ajutorul oamenilor care ne-au ajutat. Vrem să facem în fiecare săptămână câte o acțiune de voluntariat pentru că văd că oamenii se implică. Putem să facem multe lucruri fără niciun leu și așa înfrumusețăm localitatea”, a spus primarul din Prigoria, Lucian Goață.

Circa 30 de voluntari au răspuns apelului lansat de primar. „Eu am copii la școală. Am auzit că nu au lemne și am zis să vin și să dau o mână de ajutor. Chiar dacă este zi liberă, e duminică. E nevoie să ajutăm și noi și o facem pentru copiii noștri, că a venit deja frigul și trebuie să aibă căldură în clasă”, a spus un voluntar. „Eu am venit cu două drujbe. Am ajutat la tăiat, la transport. Am văzut apelul pe Facebook lansat de domnul primar și am zis să vin să ajut. Chiar dacă nu am copii la școală, lemnele ajung și la alte instituții, la centrul de permanență și este nevoie să fie căldură peste tot”, a spus un alt voluntar.

Următoarele acțiuni de voluntariat vor fi organizate în diferite sate din comună. Vor viza, în principal, igienizarea și înfrumusețarea localității.

Vizualizări: 1,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: