Sistem inteligent de acces la un liceu din Târgu Jiu. Cine l-a creat și cât a costat

Pandemia de coronavirus ne obligă să purtăm masca de protecție, atât în instituții, cât și în aer liber, în anumite zone. O echipă de tineri extrem de ingenioși de la un liceu din municipiul Târgu Jiu a creat un sistem foarte practic, chiar în unitatea școlară unde învață.

Sistemul este conceput să identifice persoanele care poartă sau nu mască de protecție, atunci când intră în unitatea școlară. Este vorba despre Liceul ”Ion Mincu” din Târgu Jiu, acolo unde un grup de 8 elevi a reușit să facă tot posibilul să se simtă în siguranță în școala la care învață, ținând cont de pandemia în care ne aflăm.

Andreea Drăgănescu, o elevă în clasa a XI-a, cea care face parte din echipa de tineri ingenioși ai liceului, ne-a spus că nu a fost ușor. Eleva a povestit și de unde a plecat această idee.

”Acest proiect l-am preluat din cadrul concursului de robotică. Acolo trebuia să diferențiem niște blocuri, iar dacă totuși este pandemie, am creat acest sistem pentru persoanele care intră în această incintă, tocmai pentru a se face diferența dintre cine poartă mască și cine nu. Având în vedere că am fost la început, a fost dificil, dar ne-am angrenat. Pentru noi înseamnă un pas mai departe, am reușit să facem un lucru bun pentru liceu”, ne-a spus Drăgănescu Andreea, una dintre cei care au pus bazele sistemului.

 

Un alt elev a spus că sistemul nu poate fi păcălit, acesta identificând orice tip de mască: ”Rolul sistemului este de a detecta persoana respectivă dacă are mască sau nu. Astfel, cu ajutorul unei camere, sistemul identifică fața omului, iar daca nu are mască, ușa nu se deschide. Dacă omul are mască, sistemul spune că accesul este permis.  Detectează orice tip de mască, nu contează”, a spus Dragoș Bujiu.

Directorul liceului, Leontin Hăinaru, spune că acest sistem nu a costat mai mult de 5.000 de lei. Mai mult, acesta a afirmat și faptul că a primit sprijin din partea unei asociații.

Galerie foto


Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: