Activitate blocată la primăria Dănești

Primăria Dănești a rămas fără cadastrist după ce oamenii legii au demarat o anchetă pe numele lui Ion Popeangă, cel care ocupa acest post. Cadastristul se află sub control judiciar și nu are dreptul să părăsească localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Târgu Jiu. În aceste condiții, nu mai are cine să facă măsurătorile și alte activități ce țin de cadastru. Și problema nu este doar asta, spune primarul Emilian Rusu. "Deocamdată este blocată activitatea, asta este. Este suspendat cadastristul până pe 24 aprilie, pe perioada cercetărilor. Eu nu mă pricep, secretarul nu se pricepe la măsurători, la planuri parcelare. Pe altcineva nu am. Asta este. Și așa nu putem face nimic pentru că totul e pe calculator și calculatoarele sunt ridicate de polițiști, cele de la dânsul din birou. Toate sunt acolo. Când era nevoie le scoteam de acolo. În perioada aceasta de 60 de zile nu avem cum", a declarat  Emilian Rusu, primarul comunei Dănești.

Ion Popeangă, cadastristul primăriei Dănești, a fost reținut în data de 26 februarie, iar mai apoi pus sub control judiciar, fiind cercetat pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale. Anchetatorii îl suspectează pe Ion Popeangă că a întocmit şi eliberat în fals două titluri de proprietate pentru care a pretins suma de 6000 lei.

Primarul din Dănești a spus că va face o propunere în ședința de Consiliul Local de luna aceasta pentru angajarea unui specialist în cadastru, pe un post contractual.    

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: