Şapte jurişti nu pot dezlega incompatibilitatea lui Călinoiu

Instituţia Prefecturii a cerut pentru a doua oară clarificări din partea Agenţiei Naţionale de Integritate privind încetarea sau nu a mandatului lui Ion Călinoiu. ANI a trimis deja o adresă în care îşi spune punctul de vedere, dar se pare că această adresă i-a băgat şi mai mult în ceaţă pe juriştii Prefecturii. Ion Călinoiu spune că nu este stresat de această atitudine a Instituţiei Prefectului. Ba mai mult, se amuză pe seama profesionalismului juriştilor.

Cei şapte jurişti ai Instituţiei Prefectului n-au reuşit să desluşească adresa trimisă de către Agenţia Naţională de Integritate, privind incompatibilitatea lui Ion Călinoiu. Subprefectul Sorin Arjoca spune că singura soluţie a fost ca Instituţia Prefectului să ceară din nou clarificări din partea ANI. „Am purtat în permanenţă o corespondenţă cu Agenţia Naţională de Integritate şi am solicitat anumite clarificări deoarece este o problemă juridică foarte complexă. Vrem să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză. Mai mult decât atât, nu dorim să ne substituim justiţiei, dar nici nu dorim să ne depăşim competenţa. De aceea dorim să clarificăm anumite lucruri din punct de vedere juridic. Şi într-o sală de judecată părerile sunt diferite, avocaţii şi juriştii au puncte de vedere diferite. Avem o colaborare foarte bună cu Agenţia Naţională de Integritate şi sperăm să primim clarificări cât mai repede”, a declarat subprefectul Sorin Arjoca.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean nu se teme că i-ar putea înceta mandatul. Ba mai mult, se amuză pe seama profesionalismului juriştilor din cadrul Instituţiei Prefectului. „Nu se poate întâmpla nimic în continuare. Instituţia Prefectului a primit un răspuns şi, probabil, cei de la ANI le vor explica ceea ce nu înţeleg juriştii. E o chestie de o altă instituţie, de profesionişti din alt domeniu de activitate şi nu mă stresează de nici un fel această atitudine. Chiar mergând pe ideea că s-ar putea să fie de rea credinţă nu au ce să demonstreze”, a declarat Ion Călinoiu.
INCOMPATIBILITATE
ANI a constatat incompatibilitatea în vara trecută, când s-a aflat că Ion Călinoiu a primit câteva sute de lei pentru participarea la un proiect pe fonduri europene, dar de atunci nimeni nu ia o decizie. Călinoiu a contestat în primă fază incompatibilitatea, dar nu a timbrat acţiunea, astfel că a pierdut procesul definitiv pe 17 septembrie. Călinoiu a făcut încă o contestaţie, care este şi acum pe rol, dar mai multe voci spun că prima sentinţă trebuia pusă în executare.

Vizualizări: 1,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: