Reabilitarea primăriei Bălănești, aproape de finalizare

Cetăţenii comunei Bălăneşti nu vor mai trebui să străbată drum lung pentru o adeverinţă de la primărie. Lucrările de reabilitare la clădirea administraţiei din Voiteştii din Vale sunt aproape de finalizare. Pe parcursul lucrărilor, sediul primăriei s-a aflat în clădirea unei foste şcoli din satul Bălănești, chiar la intrarea dinspre Târgu Jiu, prea departe pentru cetăţenii din celălalt capăt al comunei. Autorităţile locale sunt de părere că în luna mai, cel târziu, lucrările vor fi finalizate.

Clădirea primăriei Bălăneşti din satul Voiteştii din Vale este reabilitată prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările au fost demarate la începutul anului 2015 şi sunt aproape de finalizare. Finanțarea a fost obținută în anul 2014. Imobilul va avea destinaţie atât de sediu al primăriei, cât și de cămin cultural, spun autorităţile locale. "Stadiul lucrărilor este avansat. În proporţie de 90% lucrările sunt finalizate, urmând ca în cel mai scurt timp, constructorul să revină. Nu a putut să lucreze în anotimpul rece. Este o investiţie frumoasă, era un lucru necesar deoarece clădirea, din 1977 nu a beneficiat niciodată de o reabilitare cum s-a făcut la ora actuală. Este ca şi o clădire nouă. S-au făcut toate utilităţile necesare inclusiv pentru sala de spectacole, care va fi modernizată şi dotată cu scaune, cu scenă foarte frumoasă, unde dorim să facem activităţi culturale. În cel mai scurt timp ne vom muta unde este locul, sediul primăriei, unde chiar este foarte bine amplasat, la jumătatea comunei. Sperăm ca în luna mai să ne mutăm", a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălăneşti.

 Sediul primăriei, prea departe

Pentru că primăria funcţionează în prezent într-o fostă şcoală de la graniţa cu Târgu Jiu, cetăţenii din satele aflate în celălalt capăt al comunei trebuie străbată mulţi kilometri ca să poată lua o adeverinţă sau să clarifice o problemă de natură administrativă. Mulţi dintre ei sunt bătrâni. "Cât mai repede să termine cu lucrările, că e departe primăria şi suntem bătrâni. Nu putem să mergem până acolo pe jos, cam 4 km şi ceva. E greu, nu avem posibilităţi să ne ducem la primărie. Sunt microbuze, dar trebuie să plătim 2 lei dus, 2 lei întors. Pentru noi 4 lei înseamnă mult. Și asta ca să te duci o dată, cu o treabă", a spus Ion Cașotă, localnic din Voiteștii din Vale.

Disconfort a fost ţi pentru funcţionarii primăriei, 17 la număr, care au lucrat în ultimul an într-un spaţiu îngust şi impropriu. "Activitatea nu este paralizată, dar nu există acel confort pentru angajaţi să-şi facă treaba exemplar. Ne-am chinuit cu toţii. Am dorit să avem o clădire frumoasă şi nu este numai dorinţa noastră. La o parte din cetăţenii comunei, mai ales cei din satele Ohaba şi Blidari, le este foarte greu să ajungă la Bălăneşti, unde este sediul primăriei", a mai spus primarul comunei Bălăneşti.

FINANŢARE

Investiţia se ridică la 1,4 milioane lei, din care contribuţia primăriei este de 10 la sută. Într-una din încăperile clădirii va funcţiona căminul cultural. Autorităţile locale încearcă să atragă fonduri externe şi pentru reabilitarea căminului cultural din satul Glodeni, care se află într-un stadiu avansat de degradare.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: