Activitate întreruptă în Parcul Industrial. Posibil șomaj tehnic la UM Sadu

Angajații de la Uzina Mecanică Sadu ar putea intra în șomaj tehnic. Deja primarul din Bumbești-Jiu a făcut o astfel de propunere și se așteaptă avizul celor de la Romarm care administrează uzina de armament din Gorj. Și în Parcul Industrial din localitate, cel mai mare agent economic a întrerupt activitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

Soluția pentru a evita îmbolnăvirile în această perioadă este, în concepția primarului din Bumbești-Jiu, întreruperea activității și la UM Sadu. Aici, mai lucrează în prezent circa o mie de persoane. „Am avut un dialog cu cei din Parcul Industrial, mă refer la agentul economic majoritar acolo. Ei și-au întrerupt activitatea pe o perioadă de o săptămână și urmează să ia o decizie după aceea. Am avut o discuție cu directorul Uzinei Mecanice Sadu. Am făcut apel la entitatea care poate aborda o discuție la un alt nivel. Cred că trebuie discutat foarte serios cu Romarm pentru că, din punctul meu de vedere, UM Sadu ar trebui cuprinsă în lista unităților care trebuie trecute în șomaj tehnic pentru că nu se pot îndeplini condițiile prevăzute de lege”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Răspunsul final va veni de la Romarm, compania care are în subordine Uzina Mecanică Sadu. „Sunt locuri de muncă unde, cu tot efortul conducerii de a duce pe schimburi activitatea acolo, se depășește numărul persoanelor permis de lege și oamenii sunt expuși. Aștept ca, în perioada următoare, să facă cineva o materializare a acestui demers, astfel încât la Uzina Mecanică Sadu să fie suspendată activitatea până trece vârful pandemiei. Este o aglomerare mare de oameni. Sunt aproape 800 de oameni care sunt împărțiți pe schimburi, într-adevăr, dar sunt și locuri de muncă unde activitatea nu poate fi modulată în așa fel încât să se respecte legislația în vigoare”, a mai spus edilul din Bumbești-Jiu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: