Chirurg plastician, acum şi la spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu are, de aproximativ o lună, un medic specialist în chirurgie plastică şi estetică. Până acum cazurile care necesitau astfel de intervenţii chirurgicale erau trimise în centrele universitare din ţară. Silviu Manta a fost singurul care s-a înscris la concurs pentru ocuparea acestui post pe care l-a şi obţinut. Pentru a îmbunătăţi activitatea spitalului în acest domeniu are de gând să aducă aparatura achiziţionată de el.

Silviu Manta este chirurg plastic şi estetician venit de aproximativ o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Sistemul sanitar din Gorj nu a avut până în prezent această specializare, iar cei care aveau nevoie de astfel de intervenţii chirurgicale erau trimişi la centrele universitare din ţară. Constantin Pălivan consideră că venirea acestui medic specialist este un câştig pentru spitalul din Târgu-Jiu. „Spitalul Judeţean de Urgenţă a avut integrată în structură această specializare, numai că nu au fost medici care să lucreze. Venirea acestui specialist este un câştig şi pentru spital şi pentru gorjenii care au nevoie de intervenţii chirurgicale plastice şi estetice. Este un medic care a venit prin concurs de la Drobeta-Turnu-Severin. În prezent, medicul îşi formează echipa împreună cu şeful secţiei şi va fi un mare câştig pentru oamenii care până acum erau trimişi la spitalele şi clinicile mari din ţară”, a declarat Constantin Pălivan.

Aduce la spital propria aparatură

Silviu Manta este conştient că îi va fi greu la început însă are încredere că va reuşi. Mai mult decât atât are şi proiecte pentru viitor în Spitalul din Târgu-Jiu. „Peste tot este greu la început dar am încredere în mine şi în capacitatea mea. De când am venit am făcut aproape 40 de operaţii la Târgu-Jiu, operaţii care până acum nu se făceau. Cazurile foarte grave le voi trimite eu direct la specialiştii cu care eu am lucrat. Cu colegii mă înţeleg foarte bine şi sperăm să facem multe lucruri bune pentru gorjeni împreună. Cu privire la aparatura sanitară există şi dacă e nevoie voi veni şi eu cu a mea sau se va cumpăra. Am şi ceva proiecte pe care le voi discuta cu conducerea spitalului. Cert este faptul că în Spitalul Judeţean de Urgenţă se vor face tot felul de intervenţii chirurgicale, plastice sau estetice”, a declarat Silviu Manta.

Chirurgul are o vechime în meserie de aproximativ 20 de ani şi a făcut operaţii atât în ţară cât şi în străinătate.

Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: