Acuzat că şi-a ucis vărul, vrea expertiză psihiatrică

Bărbatul din Jupâneşti care toamna trecută şi-a omorât vărul în bătaie crede că nu avea discernământ în momentul în care a comis faptele. Nicolae Tuturigă este acuzat că a comis crima respectivă chiar în ziua în care a împlinit 42 de ani. El a băut atunci cu vărul său fără limită, de abia a doua zi dându-şi seama că vărul său, Nicolae Negrea, zace mort într-un loc izolat, casele celor doi fiind situate pe un deal. Bărbatul a fost reţinut atunci pe loc, iar acum a declarat în faţa instanţei că nu şi-a strâns vărul de gât, aşa cum susţin anchetatorii.

Suspectul explică numărul mare de vânătăi de pe corpul victimei sale prin faptul că a jucat-o pe aceasta în picioare, după cum s-a exprimat bărbatul în faţa judecătorului de caz. Tuturigă susţine că, astfel, dovedeşte faptul că nu a comis crima intenţionat, ci pe fondul consumului exagerat de alcool şi al certurilor care au fost între el şi victimă pentru un radioasetofon. Bărbatul va fi supus unei expertize psihiatrice, el reclamând la judecător faptul că, după ce a fost arestat preventiv, anchetatorii nu l-au dus la un specialist pentru a-i analiza discernământul.

Bărbatul s-a contrazis însă pe parcursul audierilor de ieri, mai ales după ce mama celui decedat a izbucnit în lacrimi în sala de judecată, atunci când a fost întrebată despre daunele pe care i le cere suspectului. Femeia vrea 2.000 de lei pentru cheltuielile cu pomana şi alţi 5.000 de lei daune morale. Întrebat dacă recunoaşte cheltuielile în cauză, Tuturigă a spus "normal, că doar nu-s nebun"! El va fi internat în perioada următoare într-un spital de profil pentru ca un medic psihiatru să-i analizeze comportamentul şi să stabilească dacă acesta avea sau nu discernământ atunci când a comis faptele.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: