Şcoala 5, "ameninţată" cu o bombă falsă

Echipe de pirotehnişti ai SRI, poliţişti şi jandarmi, au venit la şcoala "Voievod Litovoi" (fostă numărul 5) şi au evacuat unitatea de învăţământ, elevii fiind informaţi că sunt implicaţi într-o activitate de rutină a Poliţiei, aceştia fiind rugaţi să rămână liniştiţi pe baza sportivă.

Circa 200 de elevi de la o şcoală generală din municipiul Târgu Jiu au fost evacuaţi ieri la prânz, în urma unei alarme cu bombă, alarmă care s-a dovedit în cele din urmă a fi false, spre bucuria părinţilor şi a celor care scotoceau şcoala după bombă. Elevii au beneficiat astfel de o pauză prelungită pe care, ulterior, au mutat-o în sălile de curs, unde băieţii au pocnit pungi, reuşind astfel să le sperie pe fete după ce strigau "bomba".

Cel mai probabil a sunat un elev

Pirotehniştii au verificat toate clădirile din incinta unităţii şcolare, fără a găsi vreo bombă, ulterior, procesul educaţional reluându-se fără probleme. Verificările au durat circa o oră, timp în care la poarta şcolii s-au adunat mai mulţi părinţi, în special de etnie rromă, din cartierul Meteor, unde este amplasată unitatea de învăţământ, aceştia declarând că se tem pentru viaţa copiilor lor. Poliţiştii şi dascălii i-au asigurat însă pe părinţii respectivi că nu au motive să se teamă. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, a menţionat că poliţiştii încearcă să identifice persoana care a sunat la 112 şi a anunţat existenţa bombei în şcoală. "Vocea aparţine unui minor, după cum reiese din înregistrarea existentă la 112. Se fac verificări şi dacă va fi identificat acest minor, părinţii lui riscă sancţiuni contravenţionale atât pentru folosirea abuzivă a numărului de urgenţă 112, cât şi pentru alertarea falsă a agenţiilor de intervenţie", a menţionat Tică.

Ultima alertă de acest gen a fost înregistrată la Târgu Jiu la mijlocul lunii februarie 2007, când câteva sute de spectatori, în special copii, au fost evacuaţi de la un spectacol ce se derula la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu. Cineva a anunţat atunci că în sediul teatrului se află o bombă lucru pe care, din fericire, căutările pirotehniştilor nu l-au confirmat.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: