Arestat pentru moartea prietenului său

Constantin Lazăr, tânărul de 24 de ani din Bâlteni care şi-a omorât prietenul într-un accident rutier, a primit răsplata pentru fapta sa. Omul a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, iar pe numele acestuia a fost emis mandat cu propunere de arestare preventivă. Gorjeanul riscă să stea până la 15 ani după gratii.

Chiar în noaptea de Revelion, un tânăr de 23 de ani din Bâlteni a murit în urma unui accident provocat de prietenul său cu care se afla în maşină. Şoferul autoturismului, Constantin Lazăr de 24 de ani, tot din Bâlteni, s-a urcat la volan fără să aibă permis auto şi cu o alcoolemie de peste 1,65 de grame la mie. În momentul impactului acesta rula cu o viteză de peste 100 de km/h iar din cauza carosabilului umed a pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a izbit de un capăt de pod pe raza satului  Moi.

Acesta a fost astăzi prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă. „Având în vedere condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier s-a apreciat că acesta prezintă pericol cert pentru ordinea publică. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a formulat propunerea de arestare preventivă faţă de inculpat, urmând ca instanţa de judecată să se pronunţe în acest sens. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis auto”, afirmă Mihaela Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Local Târgu Jiu.

Pentru acuzaţiile care i se aduc, tânărul riscă acum închisoare de la 5 la 15 ani.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: