Scandal pentru un apartament de pe Plopilor

Două familii din Târgu Jiu se ceartă de mai bine de cinci ani pe dreptul de proprietate al unui apartament, jandarmii şi poliţiştii trebuind să intervină ieri şi să aplaneze un conflict între acestea.

Ion Popovici susţine că a fost cumpărător de bună credinţă atunci când a luat apartamentul Marietei Vlădulescu din zona Aleea Plopilor, lucru pe care femeia îl neagă acum categoric. Ea susţine că apartamentul urma să fie vândut acum cinci ani cu circa 450 de milioane de lei vechi, din suma respectivă fiindu-i achitată doar puţin mai mult de o treime. Cumpărătorii au dat-o însă ulterior în judecată şi au obţinut câştig de cauză la unele instanţe, motiv pentru care au apelat la executori judecătoreşti pentru a intra în posesia locuinţei.

„Am acte că am plătit acest apartament“

Doi executori judecătoreşti au renunţat până acum la cazul respectiv, un al treilea, fostul avocat, încercând ieri să clarifice lucrurile, cu ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor. Soţii Popovici au mers la apartamentul în cauză cu o uşă nouă, au spart-o pe cea existentă de acces, dar după câteva ore de negocieri între executorul judecătoresc şi Marieta Vlădulescu, aceştia nu s-au putut muta în locuinţa pe care spun că au plătit-o până la ultimul leu. Poliţiştii şi jandarmii s-au retras doar după ce s-au asigurat că spiritele s-au calmat.

"La noi e ca la nimeni. Nu se poate aşa ceva. Am acte că am plătit acest apartament, instanţele de judecată mi-au dat dreptate, executorul judecătoresc, al treilea din acest caz, mi-a spus că azi intru în apartamentul meu şi, iată, nu se poate. Nu ştiu ce să mai fac. Vom mai veni o dată la o dată viitoare şi sper ca măcar atunci să se reuşească ceea ce nu se poate de atâţia ani de zile", spunea ieri bărbatul, extrem de supărat, la fel ca şi soţia şi părinţii săi, cu care venise pentru a se muta în "casă nouă".

„Nu se poate să fiu furată aşa pe faţă“

"Nu se poate să fiu furată aşa pe faţă, pentru că asta este ceea ce mi se întâmplă mie şi familiei mele. Ei au venit şi au tocmit atunci cu noi un preţ, ne-au plătit doar o parte din bani, vreo 180 de milioane, şi apoi au emis pretenţii că sunt proprietari. S-au învârtit cu un act notarial pe care susţineau în instanţă că l-am semnat eu şi soţul meu, dar soţul meu e paralizat la pat, după cum se poate vedea şi după cum ştie toată lumea care îl cunoaşte, deci el nu avea cum să semneze acel act. Procesul a mers la diferite instanţe, am ajuns inclusiv la Timişoara pentru că aici la Gorj nu avea cum să ni se facă dreptate atâta timp cât sunt încrengături între judecători, executori, notari, toţi sunt o mafie în cazul ăsta", spunea ieri Marieta Vlădulescu.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: