Acuzaţi că au ajuns cu întârziere la caz! „Am ajuns în patru minute”

Acuzații grave la adresa echipajelor de pe Ambulanță. Dintr-un filmuleț postat de un târgujian pe o rețea de socializare reiese că echipajul de pe Ambulanță ar fi ajuns în 30 de minute în cazul unui bărbat care suferise un infarct în plină stradă. Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Gorj spun însă altceva.

Un bătrân din Târgu Jiu a suferit un infarct chiar în centrul municipiului, în apropiere de CEC Bank. Trecătorii, dar și rudele bătrânului au sărit imediat în sprijinul acestuia, filmând totuși și scena din momentul inițierii apelului și până la sosirea echipajului de pe Ambulanță. Din filmuleț reiese faptul că echipajul ar fi ajuns după 30 de minute, dar și că șoferul de pe mașina de intervenție a fost dezorientat cu privire la accesul pe zona pietonală din centrul municipiului. ”De 25 de minute am sunat la dumneavoastră. Vă rog să trimiteți o mașină pentru că omului îi este foarte rău. Suntem în centrul orașului. Veneați și pe jos! Suntem în centrul orașului”, se aude în filmulețul postat pe Facebook.
Conducerea Serviciului de Ambulanță dezminte însă totul și spune că echipajul s-a încadrat în timpul de intervenție, ba chiar susține că echipajul ar fi făcut un timp extraordinar având în vedere traficul din Târgu Jiu. ”Evenimentul s-a petrecut în ziua de 19 și s-a primit apel prin 112 la 14.17 pentru o persoană căzută în stradă. Echipajul Ambulanței a fost alertat la 14.19, s-a plecat la caz la 14.21 și s-a ajuns la ora 14.25. Deci, Ambulanța de la sediul nostru și până la caz a făcut patru minute. În condițiile traficului din Târgu Jiu eu zic că a făcut un timp exceptional”, a spus Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Prefectul: Consider că a ajuns în timp util
Și șoferul de pe ambulanța de intervenție a spus că totul este monitorizat pe un grafic, iar timpul de intervenție nu a fost cel menționat de trecători. În sprijinul celor menționate de reprezentanții Serviciului de Ambulanță au sărit și prefectul județului, Gheorghe Paraschiv, și primăria Târgu Jiu care a precizat într-o informare că zona în care a avut loc incidentul este pietonală și că mașinile de intervenție aveau la dispoziție două căi de acces. ”Acestea sunt datele. Consider că a ajuns în timp util. Probleme sunt ca peste tot în sistemul medical, este nevoie de medici, sper că aceste probleme legate de resursa umană și de resursa materială vor fi rezolvate”, a spus Gheorghe Paraschivu, prefect de Gorj. În cele din urmă, bărbatul de 69 de ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu, în prezent fiind internat în secția ATI a unității.

Vizualizări: 1,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: