Bunicuţă amendată pentru un afiş cu Ponta. Are fiu şi nepot la PSD!

Bunica unui consilier PSD din comuna gorjeană Fărcăşeşti a fost amendată de oamenii legii care au descoperit în gospodăria sa un afiş electoral al PSD. Consilierul Marius Bălu a sărit în apărarea bunicii sale care a primit o amendă usturătoare pe aceste considerente, spunând că nu bătrâna a lipit acel afiş şi că îl suspectează pe primarul liberal din comună şi pe echipa acestuia.


Legislaţia în vigoare nu mai permite proprietarilor de imobile să afişeze pe proprietăţile lor materiale de propagandă electorală. Elena Bălu din Fărcăşeşti a fost amendată după ce oamenii legii au găsit pe peretele casei acesteia un afiş electoral al PSD.
Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Fărcășești a anunțat oamenii legii că în gospodăria femeii sunt materiale de propagandă electorală. "La fața locului s-au deplasat lucrătorii de poliție care au constatat că în interiorul curții ce aparține unei femei din comuna Fărcășești, pe o construcție din lemn, sunt amplasate afișe electorale reprezentând candidații unei formațiuni la Alegerile Parlamentare 2016. S-a luat măsura sancționării contravenționale a femeii cu amendă în valoare de 4.500 lei", a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Acuzaţie: Afişele cu Ponta, lipite de PNL
Marius Bălu, consilier PSD în localitate, care este nepotul femeii amendate, spune că aceasta nu are nicio vină și că va contesta sancțiunea în instanță. "Domnul de la Poliție îi spunea la a bătrână că de ce nu cunoaște legea electorală. Să-i ceri unei persoane de 68 de ani să cunoască legea electorală... De ce nu a făcut cercetări să afle cine le-a pus? I-am spus, dacă mâine dimineață gășește afișe la dumnealui pe gard, își dă amendă singur? Oricum, n-a semnat bunica procesul verbal, nu a semnat nimic. Casa nu are nici gard, poți să intri de pe domeniul public", a declarat Marius Bălu, consilier local PSD la Fărcășești.
Și nu se oprește aici. Consilierul social-democrat spune că afișele au fost lipite de liberalii din comună, dirijați de primarul PNL din Fărcășești, Constantin Drăgoescu. "Afișele pe care ni le-au dat de la partid, 12, sunt și acum amplasate pe panourile electorale. Deci nu aveau de unde să dispară. Afișele acestea se vedea că fuseseră folosite. Probabil au fost lipite printr-o altă localitate, le-a dezlipit pe cineva, pe cei de la PNL îi acuz de chestia asta, altfel n-are cine. Altcineva n-are cine. Noi și PNL suntem la Fărcășești. Domnul primar Drăgoescu", a mai spus Marius Bălu.
Primarul Drăgoescu nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere legat de acest subiect.

Amendă cât pensia pe nouă luni
Femeia amendată, Maria Bălu, este mama fostului primar, care a fost în trecut la PDL, dar a pierdut când a candidat de la PSD. Actualul primar PNL a fost la rândul lui ani buni şeful PSD din Fărcăşeşti. Femeia amendată a fost apărată de vecini. „Oricare de la orice partid dacă are ceva cu mine sau cu vecinul poate să vină și să-mi lipească un afiș pe gard, da? Mi-l pune noaptea și dimineața ce, înseamnă că eu primesc amendă? Păi polițaiul nu face și el o verificare să vadă de unde e afișul, că nu cred că se găsesc pe oriunde. Am vorbit cu vecina și mi-a spus că a luat amendă mare. E supărată săraca, nu mai știe ce să facă. Cineva și-a bătut joc de ea, iar Poliția a venit repede cu amenda că ei asta știu să facă”, a spus o vecină a Mariei Bălu.
Oamenii au încercat să o asigure pe bătrână că poate contesta amenda la instanță și poate scăpa de ea, dar drumurile de la Fărcășești la Târgu Jiu pentru a veni la instanță reprezintă alți bani și altă „distracție” pentru o pensionară care are o pensie de 500 de lei.
Afișele electorale ale candidaților din alegerile parlamentare sunt distribuite în teritoriu prin intermediul reprezentanților partidelor din care aceștia provin. Afișele nu au pe ele vreun număr sau vreo modalitate de a fi identificate și, ca urmare, acestea pot fi expuse și în locurile interzise de legislație, cu riscul sancționării persoanei care deține spațiul sau locul unde se regăsesc, indiferent că vorbim de gard, poartă, geam, vitrină sau orice altceva unde poate fi pus un afiș.

Vizualizări: 3,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: