Descinderi ale poliţiştilor gorjeni la firme din Mehedinţi. Motivul!

Poliţiştii gorjeni au efectuat joi, 17 noiembrie, patru percheziţii în judeţul Mehedinţi. Vizați au fost administratorii unor firme din Strehaia care ar fi efectuat tranzacţii fictive cu o societate din Gorj. Anchetatorii vorbesc de un prejudiciu de câteva sute de mii de lei din vânzarea de materiale de
construcţii.

Administratorii firmelor din Strehaia sunt acuzați că în perioada 2012-2013 ar fi înregistrat în evidențele contabile mai multe facturi fictive emise pentru firma din Gorj, referitor la niște materiale de construcții. În urma descinderilor care au avut loc joi de dimineața la afaceriștii din Strehaia un număr de cinci persoane au fost aduse cu mandat și audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Unul dintre administratorii care a trebuit să dea socoteală în fața polițiștilor gorjeni a spus la intrarea în sediul IPJ Gorj că nu a făcut evaziune fiscală, dar și că nu este vorba de vreo colaborare cu o firmă din cartierul Meteor.
Oamenii legii spun că administratorii firmelor din Strehaia înregistrau în contabilitate facturi fictive pentru a fenta statul. "Polițiștii specializaţi în investigarea infracțiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat patru percheziţii la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 600.000 lei, prin evaziune fiscală. Percheziţiile au avut loc la sediile unor firme și la locuinţele unor persoane din localitatea Strehaia", a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Chiar dacă aceste firme mehedinţene au emis facturi fictive pentru societăţi din Gorj, la acestea din urmă nu au avut loc percheziţii. Oricum, ancheta poliţiştilor nu s-a încheiat.

Galerie foto


Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: