Acuzație: Mergi la urgențe și se roagă de tine să te interneze de Covid. Explicația spitalului!

Un tânăr din Gorj a dezvăluit că prietena sa, care fusese adusă la spital pentru investigații suplimentare, a fost „rugată” de cadrele medicale să se interneze în spital de Covid-19. Situația s-a întâmplat la Arad, acolo unde tânărul se află la studii. Reprezentanții spitalului au o altă explicație.

Tânăra a ajuns la spital cu ambulanța, acuzând dureri de cap. Fata de 18 ani a povestit cum a fost „rugată” să rămână în secția Covid-19: „M-am simțit rău de două zile. Ieri (n.red. luni) m-am simțit din ce în ce mai rău. Prietenul meu a sunat la salvare. A venit salvarea, m-au consultat acasă și au zis că trebuie să mergem la spital. Prima dată a zis că s-ar putea să fiu însărcinată. La spital mi-o făcut analize, sânge, urină, tot ce trebuie și după vreo 4 ore, m-au dus să fac film la plămâni. Acolo „nu am mai fost însărcinată”... Am întrebat cât durează până vin rezultatele, au zis că o oră. (...) Când am semnat pe propria răspundere că vreau să merg acasă, pentru că eram foarte obosită, doamna doctor m-a întrebat dacă nu vreau să fiu internată pentru Covid. Am spus, nu. După, a zis: Sigur? Am repetat: nu. Vreau să merg acasă, mă așteaptă prietenul meu afară. Când să plec, îmi spune că analizele mele se pot anula dacă cumva mă răzgândesc”.

Tânărul din Gorj s-a arătat indignat de această situație. „Mergi la Urgență la Spitalul Județean Arad cu amețeală și durere de cap, ți se fac analizele și totul e ok și, când să pleci acasă, se roagă doamnele asistente de tine să te interneze de COVID-19… Au zis că se pot anula analizele și toate investigațiile numai ca să o interneze de COVID-19. Nu ai COVID-19, dar se roagă insistent de tine dacă vrei să te interneze pe COVID-19, oare pe altă secție de ce nu se internează dacă e nevoie”, a scris Marius pe o rețea de socializare.

Reprezentanții spitalului spun că tânăra a ajuns la spital cu temperatură și dureri de cap, iar diagnosticul de COVID-19 nu se pune în Unitatea de Primiri Urgențe. „Pacienta care a făcut asemenea acuzații s-a prezentat azi-noapte în Unitatea Primire Urgențe cu temperatură 37.4 și durere de cap. Medicul de serviciu i-a efectuat investigațiile medicale conform simptomelor prezentate și i-a explicat care este cauza temperaturii ridicate. Mai mult decât atât, i-a precizat că dacă dorește să efectueze testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 are această posibilitate, însă atunci va trebui să fie internată pe o secție special amenajată pentru pacienții suspecți de COVID-19, până la sosirea rezultatului. Pacienta a spus că nu dorește acest lucru și a părăsit Unitatea Primire Urgențe, cu tratament corespunzător diagnosticului stabilit”, au comunicat reprezentanții spitalului.

Vizualizări: 9,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: