Târgu Cărbunești: Număr de pacienți mai mare ca în perioada stării de urgență

Zeci de persoane sunt internate în spitalul Covid de la Târgu Cărbunești. Numărul celor ajunși în unitatea medicală este mai mare față de perioada stării de urgență.

Aproape 60 de persoane au ajuns pe patul de spital din Târgu Cărbunești. În starea de urgență, unitatea medicală a avut cel mult 40 de pacienți, iar acum numărul este în creștere. Acest lucru îl recunoaște și managerul Spitalului de la Târgu Cărbunești, Constantin Târziu. ”Nu erau așa mulți pe perioada stării de urgență”, spune acesta.

”Au venit pacienți din toate colțurile județului. Pacienții au fost foarte mulți în ultima perioadă. Numărul total al pacienților este de 55, iar 7 dintre ei sunt la terapie intensivă. Unii au o stare de sănătate modificată medie, alții mai alterată. Avem suficiente paturi, însă sperăm să nu se ocupe toate, va fi greu pentru întreg personalul. Nu am avut atâtea cazuri nici când era în vigoare starea de urgență”, a spus directorul unității spitalicești din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, la Radio Infinit.

Și la spitalul din Târgu Jiu sunt trei pacienți Covid pe terapie intensivă. Luni, Direcția de Sănătate Publică Gorj a mai raportat încă 7 noi cazuri pozitive. La nivel național au fost 250 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Vizualizări: 3,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: