Acuzaţii de adulter în casa popii din Roşiuţa

Scandal cât Casa Domnului, în casa popii din Roşiuţa! Un enoriaş îl acuză pe preotul paroh că i-ar fi distrus familia, după ce i-a făcut ochi dulci soţiei. Acum, oamenii sunt în divorţ, însă, enoriaşii susţin că preotul lor e cel mai bun şi nici vorba de a fi capabil de adulter. Şi ca acest scandal să aibă sare, piper, dar şi condimente exotice, telenovela şi-a consumat un nou act, chiar la uşa bisericii, de unde nu au lipsit bărbatul aşa-zis înşelat, femeia cu... pricina, enoriaşii, poliţia şi reprezentanţii Mitropoliei. S-a pomenit de ”ale sfinte”, de ”ale rele” şi de.... câte-n lume, fără nume.

Bun enoriaş şi drept-credincios exemplu, Constantin Elinescu, de 36 de ani, ataşat de biserică şi de fostul preot, a zis că e bine să îl primească aşa cum se cuvine pe noul preot, venit cu trei ani în urmă de la Slivileşti. Elinescu s-a ataşat de noul preot şi l-a chemat pe la el pe acasă, având încredere şi, spune el,  convins fiind că Dumnezeu e sus şi nu se poate întâmpla nimic. ”Am început să mă ataşez mai mult de biserică, de el. L-am chemat la mine acasă. Soţia, eu nu mi-am dat seama, m-am prins târziu, îl întreba: părinte, o cafea, un suc- Pe urmă ne-am ataşat din ce în ce mai mult“, mărturiseşte bărbatul despre începuturile relaţiei lui cu preotul Fotescu. 

Elinescu, nu ştie să facă amor...ca popa

Elinescu s-a prins târziu de adulter. Abia anul trecut, înainte de Florii, când a bănuit-o pe soţie că are ceva cu popa, mai ales că femeia i-ar fi reproşat că nu-i bărbat adevărat pentru că nu ştie să facă amor ca popa. ”Prin martie, am început s-o bănui pe soţie. Tu ai ceva relaţii cu popa! Măi Nela, spune-mi! Te rog, să-mi spui cu frumosul! Dacă te-ai îndrăgostit, dacă ai pe altcineva, spune-mi şi mie. Ea nimic. Zicea că sunt nebun. A zis că nu ştiu să fac amor ca popa”, a declarat rănit, Constantin. Convinsă că preotul i-a pus coarnele copilului ei, mama lui Constantin, a întrebat retoric: ”De ce n-a venit să-mi spună: Doamnă, copilul mata e nebun! De ce n-a venit să-mi spună că nu-i adevărat- Haideţi să împăcăm copiii, putea să spună! N-a venit, pentru că-i adevărat”.

Enoriaşii, puşi pe scandal

Nu de aceeaşi părere sunt enoriaşii, care au sărit la scandal, supăraţi că mama lui Constantin nu este din sat iar cei doi ar face parohia de râs. În faţa bisericii, enoriaşii au început să se certe ”ca la uşa cortului”, cu mama lui Constantin, acuzaţi că fac de râs parohia Roşiuţa, în condiţiile în care ei nici măcar nu sunt arondaţi acelei biserici.

Mama, care s-a trezit cu fiul pe capul său, reclamă şi ea o agresiune. Spune că i-a fost ruptă geanta de către un localnic recalcitrant.  Din aceasta cauză, în scurt timp, în curtea bisericii au apărut şi poliţiştii care au încercat să aplaneze conflictul pe cale...legală şi...fără violenţă.

Despre popă, numai de-ale sfinte

Despre preotul Ioan Fotescu, de 41 de ani, enoriaşii nu au decât cuvinte de laudă. ”A făcut ordine. A pus biserica la punct. Când veneam la biserică erau numai mizerii de vite. Toate mizeriile, în faţa bisericii! Acum, părintele ne-a pus curtea la punct şi asta e toată vrajba”, zice una dintre enoriaşe. Alta, mai înflăcărată, spune că nici nu s-a pomenit vreun preot mai bun. Familist convins şi incapabil să-şi înşele consoarta. ”Noi avem un părinte exemplu! Vine cu doamna preoteasă, cu copiii, ne-a învăţat toate regulile bisericeşti. Noi nu putem să ponegrim un părinte atât de bun. Niciodată n-am avut un părinte atât de bun”, spune una dintre susţinătoarele preotului Fotescu. Preotul era la biserică, însă nu a ieşit să vadă ce se întâmplă, a ieşit doar pentru câteva minute să aştepte reprezentanţii Mitropoliei Olteniei.

Adulterul, cu un mort

Acuzată de adulter, femeia spune că soţul său toata vara a stresat-o, ameninţând că se sinucide. Ea neagă acuzaţiile aduse cum că ar avea ceva cu preotul şi pune totul pe seama nebuniei bărbatului cu care a stat 14 ani. ”Nu este nimic adevărat. Toată vara m-a stresat. Că se spânzură. Băga cuie-n priză. Lua cuţitul, că-şi taie beregata. Am fost dusă la spital, că m-a stresat de era să se întâmple ceva cu mine. Vă puteţi da seama în ce hal m-a adus pe mine”, spune Ioana Elinescu.În plus, femeia spune că în cererea de divorţ, bărbatul nu spune nimic de preot, ci o acuză că ar fi trăit cu un bărbat de 70 de ani, care este mort.

”Vă arăt hârtia! Aici (n.r. cererea de divorţ) nu scrie nicidecum că eu trăiesc cu părintele. A scris că eu trăiesc cu un moş de 70 de ani, dar respectivul a murit”, a explicat femeia.

Omul explică şi el, că aşa a scris şi de fapt, crede că soacra sa e capul răutăţilor, care şi ea ar fi avut un amant. ”Mama ei a trăit cu amantul ăsta în casă. Sunt trei fete şi nu mai e niciuna măritată. Mama ei e o femeie slab organizată. Fac parte dintr-o familie care mi-a pus mie capac”, mai mărturiseşte bărbatul.

CONCLUZIA

Oricum, importante par a nu fi motivele, ci concluzia: ”Nu mai suport să trăiesc cu o femeie care a făcut adulter cu preotul bisericii. Îmi ajunge, până-n gât. Mă făcuse să mă spânzur din cauza ei. Pentru că mă înnebunise!”, a spus Constantin Elinescu.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: