Omorât de zăpada căzută de pe casă

Încălzirea din ultimele zile a vremii nu a adus veşti bune pentru toată lumea, după săptămâni de ninsoare şi ger, un bărbat din comuna Ciuperceni pierzându-şi viaţa la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost lovit în plin de zăpada căzută de pe casă.

Iulian Roman avea 54 de ani şi era aşteptat duminică dimineaţa la o pomană organizată în familie, un cumnat al lui decedând în urmă cu şase săptămâni. Bărbatul nu a mai ajuns însă la rudele sale şi acestea au intrat la bănuieli, motiv pentru care au şi început să-l caute. „S-au uitat inclusiv la fântână, s-au gândit că poate a alunecat acolo. Apoi s-au gândit că poate a căzut zăpada de pe casă şi l-o fi prins sub ea. Chiar fiul lui a dat cu lopata în zăpadă şi i-a găsit o mână, după care am strigat la vecini şi au venit să ne ajute să-l scoatem. Era mort, nu mai trăia”, a spus Elisabeta Pănescu, una dintre rudele bărbatului.

Tot satul a aflat imediat de nenorocirea produsă. „Îl aşteptau la o pomană, la sora lui, căruia i-a murit bărbatul acum şase săptămâni. El trebuia să facă focul de dimineaţă şi nu a mai venit. Au început să-l caute şi la un moment dat cică i-a fugit cuiva piciorul în zăpadă, lângă casă, şi aşa au văzut un papuc de-al lui. Au săpat şi l-au găsit acolo îngheţat. L-au luat şi l-au băgat în casă, au chemat şi salvarea, dar tot degeaba”, a spus Gheorghe Bobei, un localnic din satul Vârtopu. Poliţiştii de la Teleşti au venit şi ei aici pentru a vedea ce s-a întâmplat, el dispunând trimiterea cadavrului la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Rudele s-au opus acestei decizii şi timp de aproape două ore au încercat să-i convingă pe poliţişti să lase cadavrul acasă, mai ales că pe trupul neînsufleţit nu erau urme de violenţă. Procedurile legale au fost însă respectate în cele din urmă şi de către rudele îndurerate, care au înţeles că trebuie să accepte decizia poliţiştilor, necazul cel mai mare al acestora reprezentându-l banii pe care nu îi au pentru a suporta necropsia şi restul cheltuielilor de înmormântare.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: