Încă o zi ratată pentru protestatarii de la Târgu Jiu!

Ziua de ieri a fost cea a unui nedorit record pentru organizatorii mitingurilor din centrul oraşului, numărul participanţilor putând fi considerat cel mai scăzut de când acţiunea respectivă a debutat în urmă cu o săptămână. Cu oricât bun simţ ar încerca să relateze jurnaliştii despre acţiunea respectivă, mai mult de dragul protestelor din ţară, decât al realităţii din faţa Prefecturii, un lucru era uşor de constatat aseară.

Numărul celor dispuşi să mai ţipe împotriva lui Băsescu alături de Ion Cilică Diaconu, rămas şef la microfonul din Piaţă, era la concurenţă cu numărul celor 6-7 grade Celsius din termometru. Pe zi numărul mitingiştilor a urcat spre 40, poate l-a şi depăşit uşor, dar aseară oamenii au plecat acasă, probabil după vechiul obicei că la ora 18.00 acţiunea se încheie. Şi, astfel, organizatorii nu mai prea au nicio scuză pentru faptul că îşi pun „credibilitatea” la bătaie pentru astfel de acţiuni eşuate în toată splendoarea lor.

 De ieri mitingurile încep la 16.00 şi se încheie la 19.00, deşi aseară, cu 20 de minute înainte de încheierea socotelilor, piaţa era goală. Cilică şi amicii lui de strigături anti-băsiste plecaseră pe Victoria în jos ca să ajungă la sediul PDL pentru deja tradiţionalele „urări” de noapte bună pentru vitrinele portocaliilor, sediul fiind oricum gol la acea oră. Cu puţin timp înainte de a pleca de la biserica din faţa Prefecturii, pentru că, de fapt, mitingul se ţine în faţa Bisericii, acolo unde Băsescu este trimis la Satana toată ziua, Cilică a rostit la microfon o vorbă mare către cei câţiva amici care îi mai rămăseseră prin preajmă la acea oră. „Să nu ne împrăştiem” a spus acesta în boxele care sparg liniştea locatarilor din zona centrală a oraşului. După scurta deplasare la sediul PDL, protestatarii au revenit la Biserică pentru a-şi lua la revedere unii de la alţii şi a-şi promite că se revăd şi azi în centrul oraşului, deşi azi nu au autorizaţie pentru miting. Cilică a precizat că oricine poate veni oricând în piaţă ca să joace Hora Unirii, nefiind exclusă o „unire” a jandarmilor cu cei care ar face altceva decât prevede programul zilei, autorităţile având deja manifestări programate în centru şi prilejuite de 24 Ianuarie.

Cei mai norocoşi dintre participanţi au primit de la şeful lor invitaţia „la o bere” la finalul mitingului, acţiunile de protest urmând să se reia mâine, conform autorizaţiei emise de autorităţi. Gălăgia din centrul oraşului ar urma să mai dureze până duminică, între aceleaşi ore, în lipsa unei instalaţii de sonorizare cu boxe puternice fiind puţin probabil ca cineva să îşi dea seama că la Tg Jiu ar avea loc vreun „miting de protest”. În spatele eşecului evident pentru acţiunile din faţa Bisericii, respectiv a Prefecturii, cum spun organizatorii, rămân nemulţumirile de zi cu zi ale oamenilor. Tăierea salariilor, reducerea pensiilor, scumpirile, atitudinea politicienilor din toate partidele, sunt lucruri de care şi gorjenii se dezic, dar o fac mai decent, nu zbierând aiurea în centrul oraşului, speranţa multora reprezentând-o alegerile care vor avea loc anul acesta, mai devreme sau mai târziu. Politicienii vor fi taxaţi atunci cu toţii pentru greşelile celor peste 20 de ani de tranziţie, numărul scăzut al protestatarilor neînsemnând în nici un caz că pe malul Jiului nu ar exista nemulţumiri sau reproşuri care să le fie spuse celor care ne conduc.

Asta dacă nu cumva ţara nu ne-o va lua iarăşi înainte, aşa cum s-a mai întâmplat de atâtea ori înainte şi după Revoluţia lui Tudor.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: