Băgată în spital de zăpada de pe acoperiş

O femeie de 37 de ani din municipiu a ajuns ieri după-amiază la spital, cu Ambulanţa, după ce zăpada de pe un acoperiş a căzut de la o înălţime de circa 10 metri. Incidentul s-a întâmplat chiar la Piaţa Centrală a oraşului, într-o zonă în care autorităţile se mobilizaseră ca la carte, cu camioane şi buldozere pentru a îndepărta zăpada de pe acoperişul pieţei de legume şi fructe.

Buldozerul folosit în operaţiunea respectivă şi zona în care era aruncată zăpadă de pe acoperiş erau delimitate cu o bandă de protecţie, bandă care îi împingea pe trecători să treacă pe sub streaşina clădirii Pieţei Centrale.

Melania Giorgi fusese la o farmacie pentru a căuta nişte medicamente, nu le găsise şi a fost nevoită să meargă pe lângă banda ce delimita zona de activitate a muncitorilor de la deszăpezire. Femeia ştie doar că s-a trezit pe jos, în timp ce o ridicau cei de la Ambulanţă. „Nu ştiu ce m-a lovit, ţurţuri, zăpadă, nu-mi dau seama pentru că mă doare capul îngrozitor de rău”, a menţionat aceasta. Oamenii au sărit să o ajute, dar au fost sfătuiţi de altcineva din mulţime să nu o atingă până când nu vine echipajul medical pentru că ar putea să-i facă şi mai rău. „Era zăpadă pe acoperişul de ţiglă, pe un colţişor de 2-3 metri patraţi, şi de acolo a căzut dintr-o dată. Cei care vindeau la tarabe au şi văzut cum pică direct pe biata femeie”, a povestit Iulian Budulan, unul dintre martorii oculari.

Gorjeanca a fost transportată de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Tg Jiu, în timp ce, pe marginea, oamenii spuneau că, înainte cu câteva ore, un bărbat şi copilul lui fuseseră tot la fel loviţi de zăpada căzută de pe acoperişul Pieţei Centrale. Administratorul Pieţei, Ion Năsărâmbă, a menţionat că nu are în responsabilitate clădirea respectivă, acolo fiind amenajate birouri, cabinete medicale şi spaţii comerciale, cei care le au fiind cei care ar trebui să se îngrijească şi de îndepărtarea zăpezii şi a ţurţurilor. În tot acest timp, la spital, soţul femeii lovite a venit în mare grabă şi a dat asigurări că nu va lăsa lucrurile aşa. „Nu se poate să cadă zăpadă, să te lovească, te bagă în spital şi nimeni să nu fie vinovat. O să depunem o plângere la Judecătorie, vedem unde e cazul, şi vom cere tragerea la socoteală a celor responsabili. Dacă avea şi copilul cu ea sau era o bătrână cu probleme de inimă-”, a întrebat, soţul femeii.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: