Acuzaţii de angajări politice la Minprest

Angajări electorale la Minprest sau loc de joacă pentru pupilele USL? Aceasta este întrebarea la care solicită răspuns un cititor, ce a trimis pe adresa ziarului, redactia@pandurul.ro, o sesizare referitoare la o serie de angajări în societatea Minprest. Sindicalistul Ştefan Godeanu nu infirmă, dar nici nu confirmă aceste zeci de angajări.

„S-au angajat câteva zeci de soţii ale unor directori şi ingineri, precum şi ai altor membri şi simpatizanţi ai USL. De remarcat faptul că, în toate cazurile, nu au fost angajaţi asistaţi sociali, şomeri sau unici întreţinători de familie, ci numai cei care mai aveau cel puţin un membru al familiei angajat. Societatea a fost creată pentru personal preluat din sistem, pentru cei cu pământ în zonele afectate de minerit şi pentru cei aflaţi în cazuri sociale deosebite (urmaşi ai decedaţilor care au lucrat în sistem sau ai celor care au suferit accidente de muncă, etc.)“, se arată în sesizare.  

Pe marginea acestei sesizări a comentat sindicalistul de la Minprest, Ştefan Godeanu. Acesta spune că a auzit şi el că ar fi fost făcute angajări, însă nu poate să declare ceva cu siguranţă. „Ştiu că s-au angajat persoane, dar nu ştiu câte. Dacă există buget pentru aceste angajări este bine, dacă nu există atunci e rău, pentru că ajungem să nu mai putem plăti salariile. Din auzite ar fi şi rude ale unor şefi din unitate, dar nu ştiu dacă e adevărat sau e un zvon“, a declarat sindicalistul.

Cel mai în măsură să comenteze sesizarea pornită cel mai probabil din interiorul instituţiei este directorul Gabriel Giorgi, însă acesta nu a putut fi contactat.   

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: