Acuzaţii de fraudă la concursul de la Transloc

Şapte candidaţi s-au bătut pe un loc de controlor, iar primele acuzaţii încep să apară după rezolvarea contestaţiilor. O femeie din Târgu Jiu susţine că printre cei care au prins un post sunt oameni care au avut „pile” în rândul conducerii societăţii de transport în comun.

Aproximativ 30 de candidaţi s-au bătut pentru cele patru posturi de controlor scoase la concurs de Transloc. Ioana Babalâc a fost unul dintre candidaţi. Susţine că a obţinut notă mare la proba scrisă, însă la următoarele două probe a fost depunctată fără explicaţii, iar subiectele nu au fost sigilate când au ajuns în sala de examen. „Am participat la concursul din 9 mai. S-a susţinut în două probe. La proba scrisă, am obţinut 7,42. Cea mai mare medie a fost 7,99, notă obţinută de doamna Udrescu Mihaela, actuala soţie a secretarului de la Transloc. Dânsa a ieşit cu aproape o oră înaintea mea din examen. Eu am scris cele patru foi care mi s-au dat şi am cuprins integral subiectele. La proba scrisă, subiectele nu au fost în plic să se desfacă în faţa noastră. Din comisie, au făcut parte şoferi ai Transloc care nu au nicio legătură cu controlorul şi cu fişa postului”, a mărturisit Ioana Babalâc, la Gorj TV.

Ameninţă cu judecata

Nemulţumită că a rămas pe dinafară, femeia a depus contestaţie, însă nu i-a fost luată în calcul. Aşa că ameninţă cu judecata. „La proba orală, nu s-a ţinut cont de notele obţinute. Domnul Udrescu spunea în gura mare că dacă nu intră soţia dumnealui, el va face crimă! M-au eliminat la proba practică, după ce la proba scrisă am fost pe locul patru, fiind chiar patru locuri de controlor scoase la concurs la Transloc. Pe mine, m-au depunctat maxim. Am depus contestaţie, dar mi s-a respins. O să deschid acţiune în Tribunal. O să merg până la a cere anularea examenului. Să se susţină din nou examenul cu cei 27 de candidaţi”, a mai spus femeia.

REACŢIE

Conducerea societăţii de transport în comun neagă că ar fi fost nereguli în organizarea concursului. Mai mult, susţine că acesta a fost unul transparent şi imparţial. „Eu am dispus o comisie de evaluare cu trei membri din partea administraţiei şi doi din partea sindicatului. Am ţinut în mod deosebit să nu mă bag în problemele comisiei de evaluare. Am fost atent ca acest concurs să fie transparent total. Eu am fost preşedintele comisiei de contestaţii. Am verificat notele doamnei. Nu am văzut nici cea mai mică urmă de fraudare. La orice concurs, indiferent de cum l-ai aborda, sunt nemulţumiţi întotdeauna”, a fost reacţia lui Vasile Căilean, directorul Transloc.

Vizualizări: 3,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: