Televizoare vechi, la schimb pe vouchere de cumpărături

Localnicii din 35 de comune gorjene sunt încurajați să renunțe la echipamentele electronice și electrocasnice din gospodărie. Ei primesc vouchere în schimbul obiectelor vechi, pe care nu le mai folosesc. Campania demarată de Serviciul de Deșeuri Gorj a avut succes în primele localități pe care le-a străbătut să strângă frigidere, televizoare ori mașini de spălat.

În primele zile, echipele de reciclare au mers în Baia de Fier, Alimpești, Turceni, Rovinari sau Negomir. Au strâns sute de aparate electronice și electrocasnice pe care oamenii nu ar fi avut unde să le depoziteze. „Am adus două televizoare pe care le țineam degeaba. Acum primesc ceva pe ele. Numai de mă încurcau prin casă", a spus un bărbat din Rovinari. "Eu am un frigider și un aragaz. Sunt foarte vechi. Nu aveam ce să fac cu ele și le-am adus aici, să le colecteze domnii. Ne ajută bonurile acelea, că ne cumpărăm și noi ceva de ele și nu aruncăm la gunoi toată aparatura asta”, a explicat un alt bărbat.

Și la Negomir a fost aglomerație. Oamenii s-au îngrămădit să predea lucrurile vechi. „Am o remorcă plină de monitoare, televizoare și un frigider. Le țineam degeaba în casă. Luăm acum ceva pe ele, că nu aveam unde să le ducem. Le-am scos la poartă și așteptăm să ni le ia”, a spus un bărbat din comună.

“Caravana” va continua până la sfârșitul acestui an. “Campania se desfășoară pe parcursul a patru săptămâni. Fiecare cetățean primește tichete valorice pe care le poate folosi pentru diferite cumpărături. De aici, toate aceste echipamente sunt duse într-un centru de colectare din București. Acțiunea va continua și săptămâna viitoare, la Scoarța, Bălănești, Bustuchin, Runcu, Drăguțești. În total, sunt înscrise în această acțiune 35 de primării din județul Gorj”, a spus Luis Popa, directorul Serviciului de Gestionare a Deșeurilor Gorj.

Actiunea „România reciclează și în județul Gorj” va continua și săptămâna viitoare, după următorul program:

25 Noimebrie - Bălănești, Scoarța, între orele 12:00 - 16:00
26 Noiembrie - Bustuchin (între orele 09:00 - 12:00), Logrești (13:00 - 16:00), Târgu Cărbunești (09:00 - 15:00)
27 Noiembrie - Runcu (între orele 09:00 - 15:00), Arcani (între orele 09:00 - 12:00), Lelesti ( între orele 13:00 - 16:00)
28 Noiembrie - Bîlteni (între orele 09:00 - 14:00), Drăguțești (între orele 09:00 - 14:00)
29 Noimebrie - Crasna (între orele 09:00 - 14:00)

Galerie foto



Vizualizări: 14,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: