Bârcă vrea să schimbe viceprimarul PSD din Turburea

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, şi-a exclus viceprimarul din organizaţia locală a PSD. Bârcă îi reproşează lui Constantin Daju că este un Gică-contra pentru proiectele iniţiate în beneficiul comunităţii. Ba mai mult, spune că Daju cochetează cu PNL, întrucât i s-ar fi promis susţinerea pentru funcţia de primar la alegerile de anul viitor. Ultimul proiect la care acesta s-a opus viza alocarea fondurilor pentru praznicele de Sf. Dumitru. În condiţiile în care doi dintre consilierii PSD au lipsit, Bârcă nu a avut majoritate, respingându-i-se proiectul respectiv. Edilul local spune că va organiza miercuri o altă şedinţă de Consiliu.

Ion Bârcă vrea să schimbe viceprimarul din Turburea, deşi sunt colegi de partid. Un prim pas în acest sens a fost excluderea lui Constantin Daju din organizaţia locală. „L-am exclus din rândurile Organizaţiei PSD a comunei Turburea, am trimis procesul verbal pentru validare la Târgu Jiu. El a făcut o contestaţie la Comisia de Arbitraj a partidului. Noi l-am chemat la şedinţă de faţă cu 300 de membri PSD din comună, niciunul nu a zis că trebuie să-l menţinem pe acel om în echipa noastră. El este cel care reclamă, el este continuu Gică-contra la toate proiectele noastre, este omul care a trădat şi va trăda întotdeauna. Dacă-l pui să facă ceva, face numai pe invers, în schimb stă numai de bârfe”, a declarat Bârcă.

Primarul îl acuză pe Daju de faptul că trădează partidul. „Deocamdată este viceprimar, dar eu vreau să-l schimb şi din această funcţie, pentru că nu-l mai leagă nimic de PSD. El este cu gândul la PNL, i-au promis că-l vor susţine să candideze la primărie în 2016. Acum cochetează continuu cu PNL”, spune Ion Bârcă.

Supărarea edilului local s-a accentuat după ce consilierii i-au respins proiectul prin care se alocau bani pentru praznicele de Sf.Dumitru. „Au fost 6 voturi pentru, 4 s-au abţinut, dar ca să treacă proiectul de hotărâre îmi trebuiau 7 voturi. Asta în condiţiile în care doi consilieri PSD au lipsit de la şedinţă. Propusesem 6000 de lei pentru praznicul de Sf. Dumitru de la Poiana şi 6.000 pentru sfinţirea capelei de la Cocorova. Nişte sume nesemnificative faţă de cele alocate de alte primării pentru astfel de evenimente. În buget aveam prinşi 30.000 de lei pentru evenimente, cum ar fi: Rusalii, hramul de Sf. Dumitru, Ziua Vârstnicilor, etc. La ziua vârstnicilor au venit 430 de oameni, ştiu după aperitivele care s-au mâncat, am cheltuit 6.400 de lei, adică circa 20 de lei/meniu. Băutura am pus-o de la mine, dar nici aşa nu au fost mulţumiţi unii dintre consilierii. Ca de fiecare dată, potrivnicii au fost Ursuleasca, încă unul de la PNL şi doi de la mine de la PSD, viceprimarul şi un fost director de şcoală, unchiul viceprimarului. În orice caz, miercuri voi pune o nouă şedinţă şi îi voi chema şi pe ceilalţi consilieri care au lipsit”, a precizat Bârcă.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: