Băsescu despre Kovesi: Această doamnă pe care eu am inventat-o!

Traian Băsescu a declarat joi seara la RTV că șefa DNA are în el un adversar declarat. după ce i-a distrus familia. Declarația a venit după audierea Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte. 

”Sunt trei incidente pe care doamna Kovesi a crezut că le acoperă cu doamna Udrea şi cu fiica mea. Unul este legat de procuroarea care a devoalat numele din DIPI, mai este incidentul de la Ploieşti şi mai este cel cu Olguţa Vasilescu. Mie mi-a distrus toată familia această doamnă pe care eu am inventat-o”, a spus Băsescu.

”Spre sfârşitul mandatului, Kovesi şi-a arătat caracterul. Nu ai caracter când sacrifici oameni ca să fii renumită pe funcţie sau ca să te consolidezi pe funcţie sau să-ţi curgă lacrimile ca să te decoreze câte un ambasador, când mai degrabă ar trebui să te decoreze statul român”, a mai spus Traian Băsescu.

Ioana Băsescu, în Cuba pe banii Oil Terminal

Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, și fostul concubin al acesteia, Giovanni-Mario Francesco, au făcut, în 2010, o excursie în Cuba, folosindu-se de bani pe care i-au obținut în mod nelegal pentru campania prezidențială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, Ioana Băsescu i-a cerut, în decembrie 2009, lui Silviu Ioan Wagner, director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat, să achite o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale, care se desfășurase în toamna aceluiași an.

Astfel, la data de 30 decembrie 2009, în baza solicitării Ioanei Băsescu, societatea reprezentată de Wagner a încheiat un contract fictiv de prestări servicii cu o anumită firmă, în valoare de 419.000 lei, prețul menționat în cuprinsul contractului fiind indicat de fiica fostului președinte Traian Băsescu, cea care a și intermediat încheierea tranzacției.

"În baza acestui contract, la data de 16 februarie 2010, s-a realizat plata sumei de 119.000 lei, diferența de 300.000 lei nemaifiind virată din dispoziția inculpatului Wagner Silviu Ioan, ca urmare a faptului că nu a primit niciun document justificativ pentru suma achitată în avans. (...) La data de 19 februarie 2010 (la două zile de la încasarea banilor), firma respectivă a virat suma de 100.000 lei către o societate administrată de inculpatul Francesco Giovanni-Mario, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu. Între cele două societăți nu au existat în realitate niciun fel de operațiuni comerciale, iar prin transferul bancar s-a urmărit exclusiv ascunderea originii infracționale a banilor proveniți din prejudicierea societății de stat reprezentată de inculpatul Wagner Silviu Ioan", arată procurorii anticorupție.

Potrivit acestora, suma de bani astfel obținută a fost folosită de Ioana Băsescu și concubinul ei pentru a pleca într-o excursie în Cuba.

"În cursul lunii februarie 2010, suma de bani obținută în maniera de mai sus a fost folosită în interes personal de inculpații Băsescu Ioana și Francesco Giovanni-Mario pentru achitarea contravalorii unei excursii în Cuba și a cheltuielilor efectuate pe parcursul deplasării", explică DNA.

Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: