ACUZAŢIE: Profesorii dintr-o comună nu au ajuns de două săptămâni la şcoală

Părinţii elevilor de la Roşia de Amaradia susţin că mai mulţi profesori nu au ajuns la şcoală, deşi anul şcolar a început de două săptămâni. Copiii fac doar orele de română, matematică şi sport, susţin părinţii. Problema a fost discutată chiar şi în consiliul local, dar directorul şcolii susţine că „este o singură problemă la catedrele de muzică, desen și engleză”. Mai mult, directorul Cristinel Faiter spune că părinţii elevilor sunt nişte reclamagii.

Părinții elevilor de la Roşia de Amaradia ne-au sesizat faptul că mai mulți dascăli nu au trecut pe la ore de la începutul anului școlar. „De ce domnul Faiter nu vorbește de profesorii piloși din alte localități și care nu și-au arătat nici poza la Roșia de Amaradia, dar să mai vină la școală. A început anul școlar de 2 săptămâni și ei nici nu au ajuns pe la școli. Este vorba de Grupul Școlar Roșia de Amaradia și de Școlile Ruget și Seciurile. Noi, părinții, nu le pregătim decât disciplinele de limba română, matematică, deoarece copiii noștri nici nu-i cunosc pe ceilalți profesori. Să vină inspectorul general la Roșia să stea de vorbă cu elevii. La Ruget, din 8 profesori sau câți or fi nu au ajuns până în prezent la ore decât cel de sport, română și matematică. La elevi li s-a pus că nu s-au terminat angajările prin inspectorat nici acum”, povestește un părinte.

Problema, discutată în Consiliul Local

Autoritățile din comuna Roșia de Amaradia nu sunt străine de această problemă. Chiar vineri un consilier local a adus în discuție subiectul, după ce părinții elevilor din satul Ruget s-au plâns de această problemă. „La mine s-au plâns părinții elevilor din satul Ruget că profesorii nu ajung la ore. Elevilor li s-a spus că nu sunt repartizați. Eu am ridicat această problemă în Consiliu Local, iar directorul care este şi consilier local a spus că doar la o disciplină ar fi probleme, însă părinții susțin altceva”, a declarat Marinel Drăgan, consilier local la Roșia de Amaradia.

Mai mulți părinți au cerut ajutorul primarului din localitate, pentru că nu sunt de acord nici cu profesorii care le predau elevilor la ore. „Am înțeles de la părinți că s-a angajat la școală un cadru didactic care a obținut numai note sub cinci la examene și acum este la catedră. Oamenii spun că respectiva ar da concurs la școala pentru acest post și nu cred că este un cadru didactic pregătit să le predea elevilor”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Directorul școlii susține că nu sunt probleme

În condițiile în care autoritățile locale și părinții au semnalat probleme cu privire la cadrele didactice din Roșia de Amaradia, directorul Cristinel Faiter susține că acestea sunt speculații făcute de reclamagii din comună. „Eu nu știu situații în care cadrele didactice nu s-au prezentat la ore. Avem o singură problemă la catedrele de muzică, desen și engleză. La engleză a fost repartizată o profesoară care apoi a refuzat să vină să mai predea.  Ăsta este învățământul de azi. A venit o fată care are studii, dar nu are examen. Conform metodologiei în vigoare, pentru orele rămase libere după mobilitatea cadrelor se organizează examen la școală cu profesori de specialitate. Noi o să organizăm acest examen pe data de 10 octombrie. Profesoara asta se duce de acum la ore și fără examen, că trebuie să fie cineva la catedră.  Așa este la noi, toți se trezesc că știu legislație și-și dau cu părerea în toate domeniile. Sunt niște reclamagii care cu sesizări din astea se ocupă și nu mă mir ca în spatele lor să fie unele cadre didactice, că eu le cunosc stilul”, a precizat Cristinel Faiter.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: