Adevărul e undeva acolo, dincolo de noi

Ponta nu a plagiat. Cine spune asta? Mulți. Printre altele, o comisie nouă, special creată în acest sens. Dar o vor spune în curând instituțiile. O spune deja presa care începe să se aplece după cum bate vântul. O spune Ministerul Educației condus de însuși acuzat. Ce mai vreți? Ne pregătim de dictatură informațională, partea care mie îmi repugnă cel mai mult dintr-o dictatură. Nu ne putem baza pe Europa chiar la orice, vor obosi curând să mai atragă atenția românilor într-o privință pe care ei pur și simplu par să n-o înțeleagă, și votează în consecință. Europa trebuie să înțeleagă că, dacă democrația vrea dictatură, dictatură o să avem. Sunt multe motivele pentru care verdictul împotriva lui Ponta nu poate fi dat. Mizele sunt prea mari, războiul e prea intens, numai de asta nu era nevoie.

Ponta a plagiat. A spus-o o comisie veche, cu experiență, desființată în mare grabă de guvernul Ponta exact în timpul ședinței care a premers verdictul. Verdict care nu e luat în calcul ulterior. Pe ultima sută de metri în calitate de ministru, interimarul Pop și-a făcut datoria și a șters urmele furtului, ca un adevărat Balaban Grăjdan în cazul Năstase. Și-a salvat șeful și-apoi a murit, cu un spirit de sacrificiu propriu doar ființelor mici. De domnul Pop, ca și de domnul Balaban Grăjdan, nu vom mai auzi decât în retrospective.

Între hotărârea USL-istă de-a stăpâni tot și disperarea PDL-istă de-aș mai păstra niște pârghii, spectatorii neutri asistă la dispută ca la un meci de tenis, uitându-se când într-un teren, când în celălalt. Pe nici o informație nu mai poți fi sigur, în mare parte din cauza actualului guvern, care a dat sentința nemiloasă: nu doar presa străină scrie exclusiv din interes, ci și organismele europene dau declarații cu aceeași lipsă de obiectivitate. Fie cumpărați, zice d’alde Crin, fie aserviți unor interese politice, deci economice, deci tot cumpărați. Pentru Guvernul Ponta, nu există decât adevărul lui. Sprijinit de către o singură figură marcantă pe plan extern: comunistul Voronin.

Totuși, în cazul plagiatului lui Ponta, adevărul e la îndemâna oricui știe să citească, vorba lui CTP. Nu aveți decât să puneți mâna pe documente și să citiți un pic și sigur vă veți forma o părere. Numai de-ar fi atât de ușor de aflat adevărul pur și-n celelalte chestiuni!

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: