Adeverinţe în loc de diplome pentru Bacalaureat

Toţi absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat se pot prezenta la sediile unităţilor de învăţământ pentru a-şi ridica adeverinţele valabile 12 luni atât în ţară, cât şi în străinătate.

„Vineri seara, am primit un ordin de ministru prin care se modifică regimul actelor de studii. În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică am vizat toate adeverinţele, iar în momentul de faţă acestea se află la licee. Începând din acest an, absolvenţii care au promovat examenul de Bacalaureat se pot înscrie la facultăţi din ţară şi din străinătate cu adeverinţe valabile 12 luni”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Tot începând de ieri absolvenţii clasei a XII-a, care nu au promovat prima sesiune de Bacalaureat, se pot înscrie pentru examenul din luna august. „În perioada 14-18 iulie, se pot face înscrieri pentru a doua sesiune de Bacalaureat. Pe 25 august va fi susţinut primul examen scris, la limba şi literatura română, iar sesiunea se va încheia pe 29 august, cu proba la alegere a profilului si specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie”, a mai precizat Ion Işfan.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: