Pregătiri intense pentru târgul anual de la Polovragi

Pregătiri intense în comuna Polovragi pentru cel mai mare târg din Oltenia. Începând de luni şi până la Sfântul Ilie, zeci de terase cu mici şi bere vor desfăşura activitate comercială pe stadionul din localitate. Primele amenajări au fost făcute în parcul de distracţie, unde firme din toată ţara şi-au amplasat deja echipamentele de joacă şi aşteaptă a fi dat startul petrecerii.

Primăria comunei Polovragi se află în toiul pregătirilor pentru deschiderea celui mai mare târg anual din Oltenia. Angajaţii instituţiei au tuns gazonul şi au delimitat spaţiile unde urmează să fie amplasate tarabele. „Am sectorizat zona, am parcelat pe alei şi am pichetat cu ţăruşi spaţiile pe care le vom oferi comercianţilor. Locurile din prima zonă vor fi destinate unităţilor de alimentaţie publică, parcul de distracţii va fi situat ceva mai în spate, iar ultima zonă va fi destinată târgului second-hand”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.

Bâlciul va debuta cu târgul de animale. Primele firme care au sosit în bâlci sunt cele din parcul de distracţie. „Târgul de animale se va organiza în perioada 14-16 iulie, iar cel de mărfuri în perioada 17-20 iulie. Firmele din parcul de distracţie au venit de vreo săptămână, s-au mutat la noi imediat după bâlciul de la Vaideeni de la Vâlcea, iar de la Polovragi vor pleca peste munte la Jina, Sibiu”, a mai precizat Ştefan Făsuescu.

Comercianţii, mai puţini ca în anii trecuţi

Deşi târgul de la Sf.Ilie organizat anual la Polovragi este renumit în întreaga ţară, până în momentul de faţă doar aproximativ 150 de comercianţi au solicitat spaţii. „Anul trecut au fost prezenţi la târg aproximativ 350 de comercianţi, însă până la ora actuală avem doar 150 de cereri pentru acordarea de spaţii. Aşteptăm în târg comercianţi din toată ţara, inclusiv din Republica Moldova. Vor fi articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, haine din piele, blănuri, termopane, gablonţuri, produse artizanale şi dulciuri. Cei mai mulţi dintre cei care au solicitat spaţii sunt proprietarii de terase cu mici şi bere, pielarii şi blănarii”, a declarat primarul Făsuescu.

Potrivit autorităţilor locale, comercianţii vor plăti taxe cuprinse între 250- 300 de lei. „Fiecare parcelă are 16 mp. Pentru parcelele de pe aleile principale percepem o taxă de 300 de lei pe toată perioada bâlciului, iar pentru cele de pe aleile secundare taxa este de 250 de lei pentru toată perioada bâlciului. Avem posibilitatea să acordăm mai multe parcele unui solicitant. Îi aşteptăm în continuare pe comercianţi şi sperăm ca şi anul acesta târgul de la Polovragi să se ridice cel puţin la rangul ediţiilor anterioare”, a menţionat Ştefan Făsuescu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: