Licitaţie pentru milioane de vaccinuri

Ministerul Sănătăţii Publice a iniţiat o licitaţie estimată la 281,97 milioane de lei, fără TVA, pentru cumpărarea unui număr maxim de 1,5 milioane de doze de vaccin hexavalent pentru o perioadă de 2 ani.

Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor şi se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, haemophilus şi poliomielitei, dar şi hepatitei B.
Vaccinul va fi livrat sub formă de flacoane monodoză împreună cu câte o seringă de unică folosinţă cu ac lung pentru fiecare doză, potrivit datelor din caietul de sarcini al licitaţiei. Ofertele vor fi deschise în prima decadă a lunii decembrie.
În septembrie, Ministrul Sănătăţii a achiziţionat 255.000 de doze de vaccin hexavalent de la compania Sanofi, prin Unifarm, pentru nevoi speciale, în condiţiile în care acordul cadru cu Polisano pentru furnizarea acestuia a fost reziliat după ce compania a anunţat că nu mai poate livra dozele de vaccin, iar anterior a întârziat de mai multe ori distribuirea, din cauza datoriilor la producător.
În mai multe judeţe s-au înregistrat dificultăţi în aprovizionarea cu cantităţi suficiente de vaccin hexavalent, în unele cazuri fiind amânate vaccinările.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: