Administrator de firmă, cercetat pentru evaziune

Administratorul unei societăți comerciale din Bîlteni este cercetat pentru evaziune fiscală în urma unor verificări ale polițiștilor și Gărzii Financiare.  Şi alţi patroni au avut de suferit după controalele din ultimele zile.

Cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru aparţinând unei societăţi comerciale de pe raza comunei Bâlteni au fost identificate înscrisuri ce conţineau evidenţe extracontabile reprezentând activitatea comercială desfăşurată la acest punct de lucru, din comercializarea produselor alimentare care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile în perioada ianuarie-octombrie 2012. S-a luat măsura ridicării acestor înscrisuri în vederea continuării cercetărilor, prejudiciul cauzat fiind în curs de estimare.

Au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.000 lei Măsuri complementare: a fost dispusă suspendarea activităţii pe o perioadă de 3 luni a 3 societăţi comerciale şi indisponibilizat în vederea confiscării a sumei de 3.300 lei reprezentând bani nefiscalizaţi.

Au fost ridicate în vederea confiscării 4000 (200 pachete) de ţigarete, diverse mărci, şi 416 kg legume pentru care nu au fost prezentate documente justificative.

Aceeași soartă a avut-o și P. D., de 45 ani, din comuna Vladimir, sat Andreeşti, jud. Gorj, administratorul unei societăţi societăţii.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: