Administratorul arestat este din Dăneşti

Administratorul unei firme din Gorj a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.  Procurorii au stabilit că, prin săvârşirea infracţiunilor economice pentru care este cercetat, Mihail Oncioiu, de 40 de ani, din comuna Dăneşti, a creat un prejudiciu de aproximativ 850.000 de lei. Bărbatul era căutat de mai mult timp de poliţiştii de investigarea a fraudelor, însă, cu prilejul unei acţiuni efectuate pe raza municipiului Târgu Jiu, s-a reuşit identificarea şi prinderea acestuia.

Din cercetările efectuate până la această dată, poliţiştii au stabilit că Oncioiu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada anilor 2009-2010, a efectuat achiziţii intracomunitare de animale şi cereale, fără a evidenţia în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate. Astfel, acesta s-a sustras de la plata TVA şi a impozitului pe venit, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind estimat la suma de 397.000 de lei.

Onicioiu este suspectat că în aceeaşi perioadă a indus în eroare doi agenţi economici cu ocazia achiziţionării de produse din carne, precum şi reprezentanţii unei societăţi de leasing, în sensul că, pe parcursul derulării contractelor, a emis instrumente de plată fără a avea disponibil în cont, prejudiciul cauzat fiind de 452.000 de lei.

Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pe bază de ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, iar în seara zilei de 20 septembrie a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă  Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, respectiv Tribunalului Gorj, instanţa de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: