Spargătorii de maşini, daţi de gol de un pistol

Poliţiştii Biroului de  Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu au destructurat un grup infracţional specializat în furturi din auto. Cei 4 membri ai grupului, suspectaţi de comiterea a nu mai puţin de 10 astfel de fapte, au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu.

La data de 14.09.2010, în jurul orelor 02:30, în timp ce acţionau pe str. Lt. col. Dumitru Petrescu din municipiul Tg. Jiu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu au oprit pentru verificări autoturismul condus de către Valentin C.A., de 23 ani, din comuna Runcu, judeţul Gorj.

Pe timpul controlului, în momentul în care a deschis portiera, poliţiştii au observat un pistol. Din primele verificări s-a stabilit că tânărul nu deţine permis de portarmă şi nici documente de provenienţă pentru pistolul cu bile, care nu avea muniţie. Poliţiştii au indisponibilizat arma nelatală şi au întocmit pe numele lui Valentin C.A., dosar penal  pentru comiterea infracţiunii de „port fără drept de armă neletală”, conform art. 136, ind. 1, din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, completată şi modificată de O.U.G. nr. 26/2008.

Condus la sediul Poliţiei Municipiului Tg. Jiu pentru continuarea cercetărilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că suspectul Valentin C.A., împreună cu alţi trei tineri, identificaţi ca fiind Emilian C.R., de 18 ani, din comuna Runcu, Ion M.D., de 20 ani, din comuna Peştişani şi Nicolae Ş.R., de 20 ani, din oraşul Rovinari, au comis în perioada martie 2009-14.09.2010, un număr de 10 furturi din autoturisme parcate în municipiul Tg. Jiu şi localităţi limitrofe, cauzând un prejudiciu de aproximativ 16.000 lei.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat peste 80 % din bunurile sustrase, respectiv 11 jante şi pneurile aferente, 3 radio CD-uri auto, o antenă pentru staţie emisie-recepţie, o trusă medicală auto, un triunghi reflectorizant etc., bunuri care urmează a fi restituite părţilor vătămate.

Suspecţii au fost reţinuţi şi introduşi pe bază de ordonanţă de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 15 septembrie, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: