Adrian Gorun (UCB): Niciodată fiul meu nu și-a dorit să fie rector 

Adrian Gorun, președintele Senatului Universității "Constantin Brâncuși" (UCB) din Târgu Jiu, spune că fiul său nu este interesat să ajungă rector. S-a vehiculat faptul că Horațiu Gorun ar urma să fie numit prorector și mai apoi rector, în contextul în care Senatul UCB a și aprobat o metodologie prin care Luminița Popescu va putea fi destituită sau revocată din funcție.

Preşedintele Senatului UCB a spus pentru Radio Infinit că Horațiu Gorun nu poate fi rector pentru că s-ar afla în incompatibilitate. A explicat și de ce. "Este exact o speculație. Niciodată Horațiu nu și-a dorit acest lucru. Nici n-ar fi posibil. Dacă ne uităm în Cartă se vede clar că președintele Senatului devine incompatibil dacă este în relație de rudenie cu rectorul", a explicat Adrian Gorun.

Adrian Gorun a confirmat însă faptul că în ședința Senatului de vineri, 17 februarie, a fost aprobată o metodologie prin care rectorul va putea fi destituit sau revocat din funcție. Președintele Senatului spune că legea a impus elaborarea metodologiei. "Sunt niște speculații. S-a pus în discuție că are zilele numărate. Orice om are zilele numărate. Fie de la Dumnezeu, fie de la mandat. Dacă ar fi să le număr, ar mai fi cam 1000 de zile din mandatul actual. Este o speculație care vine pe varianta elaborării unei metodologii care este strict necesară, cerută de lege, și nu vizează numai rectorul. Vizează toate funcțiile de conducere pentru că în Carta actuală nu au fost incluse modalități de revocare sau de destituire", a mai spus Adrian Gorun.

Rectorul UCB Luminiţa Popescu a spus că pentru a fi făcute modificări în Carta universității trebuie organizată o dezbatere, iar acest lucru nu s-a întâmplat anterior aprobării acestei metodologii. În schimb, Gorun a spus că o astfel de metodologie a fost și în mandatul anterior al Senatului și că unii dintre decani au fost schimbați chiar de rectorul Luminița Popescu în baza acestor reglementări.

Preşedintele Senatului a explicat că la nivel de unitate au fost luate măsuri de redresare anul trecut, în urma cărora angajații au stat câteva zile în concediu fără plată. S-a arătat nemulțumit de declarațiile rectorului, care a ținut o conferință pentru a spune că universitatea nu are probleme financiare și că anul 2016 l-a încheiat cu un excedent financiar.

Vizualizări: 1,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: