Afară din primărie din cauza scorului bun la alegeri

Situaţie incredibilă după alegerile din data de 25 mai! Din cauza rezultatului bun, viceprimarul comunei Hurezani riscă să-şi piardă funcţia. Asta pentru că social-democraţii îl consideră un pericol real la următoarele alegeri, în condiţiile în care acesta a adus 33,8% din voturi pentru PDL, într-o comună în care PSD nu avea adversar de foarte mulţi ani.

Ion Mândruţ, viceprimarul PDL de la Hurezani, nu mai este dorit în funcţie pentru că a diminuat substanţial voturile PSD. Chiar dacă, în această comună, social-democraţii au câştigat alegerile cu 47,38%, rezultatul nu este pe placul liderilor PSD, mai ales că viceprimarul de la PDL a adus partidului său 33,8% din voturi, la doar şase luni de mandat.

Liderul PDL Gorj a confirmat zvonurile potrivit cărora social-democraţii ar intenţiona să scape de viceprimar pentru a nu-i mai încurca la viitoarele alegeri. Dan Vâlceanu crede că primarul PSD de la Hurezani se află într-o situaţie extrem de neplăcută, dat fiind faptul că se află în relaţii bune cu viceprimarul. „Viceprimarul PDL de la Hurezani este unul din oamenii noştri cu care ne mândrim. A muncit pentru partid, iar asta s-a văzut în rezultatele alegerilor. Cunosc situaţia de la Hurezani, ştiu că primarul a fost chemat la Târgu Jiu de liderii PSD Gorj şi i s-a pus în vedere să scape de viceprimar, pentru că acesta reprezintă un pericol pentru următoarele alegeri. Îl înţeleg pe primarul de la Hurezani, ştiu că se află într-o situaţie neplăcută, pentru că nu doreşte schimbarea viceprimarului întrucât a colaborat bine cu el”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul PDL Gorj. La câteva zile după alegeri, primarul Gheorghe Cîrstea rămâne rezervat în declaraţii, rezumându-se doar la a spune că este supărat pe sine însuşi.

Dreapta are majoritate

Ion Mândruţ este viceprimar al comunei Hurezani doar din luna decembrie a anului trecut. Deşi este convins că unii consilieri sunt împotriva lui,  viceprimarul Ion Mândruţ spune că-şi va face datoria faţă de partid şi la alegerile prezidenţiale din toamnă. „La Hurezani, PSD are 3 consilieri; PNL- 2 consilieri; PDL- 4 consilieri; PP-DD un consilier şi PC- un consilier. Atunci când am fost ales viceprimar am avut şi consilieri care au fost împotriva mea, acum poate sunt mai mulţi. Sunt o persoană care atunci când îmi asum o muncă o duc până la capăt, cu toate urcuşurile şi coborâşurile pe care le întâmpin. Pentru alegerile din 25 mai am făcut o campanie electorală aşa cum trebuie, am purtat discuţii din casă în casă cu alegătorii şi tot aşa mă voi implica şi pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat Ion Mândruţ, viceprimarul PDL de la Hurezani.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: