Afirmații alarmante: CEO se duce în cap, e în pragul insolvenței

„Complexul Energetic Oltenia se duce în cap!” Afirmația îngrijorătoare vine din rândul sindicaliștilor. Liderul de sindicat Bogdan Bejinaru se teme că, fără un sprijin de la stat, compania energetică din Gorj ia drumul insolvenței. Se adaugă problemelor financiare lipsa de investiții în utilaje și forța de muncă îmbătrânită.

Sindicalistul Bogdan Bejinaru susține că este momentul ca producătorul de energie să fie susținut legislativ ca să poată supraviețui: „Noi, producătorii, nu suntem protejați sub nicio formă de stat. Nu interesează pe nimeni că această companie efectiv se duce în cap. Această companie este în pragul insolvenței. Dacă nu se vor face intervenții puternice și legislative, să vedem voință politică, această companie nu mai are mult de trăit. Fac aceste afirmații cu toată responsabilitatea”.

Investiții serioase în cariere nu s-au mai făcut de aproape șapte ani, a adăugat liderul de sindicat, la Gorj TV. Bogdan Bejinaru se plânge și de lipsa de personal din producție, cei rămași fiind forțați să renunțe la concedii ca să poată suplini colegii bolnavi ori dați afară. „Putem face o radiografie a tot ce înseamnă situația utilajelor din minerit, banii care se bagă la ora actuală în minerit, banii care nu s-au băgat în ultimii ani. De multe ori, și eu mă mir cum dau producția pe care o dau colegii mei din producție. Nu mai vorbesc de lipsa de personal, doar de partea de investiții. Tot ce avem la ora actuală, investițiile în excavatoare sunt făcute înainte de 2012, înainte de înființarea Complexului Energetic Oltenia. De atunci, nu s-a mai făcut nicio investiție serioasă. Excavatoarele noastre scârțâie din toate încheieturile, ca să spun pe înțelesul tuturor”, a încheiat Bejinaru.

Vizualizări: 3,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: