Vă miră? Modernizarea DN 66 nu se mai finalizează anul acesta!

Oricât de mult a fost asigurat Victor Ponta la ultima și singura sa vizită pe anul acesta la Târgu Jiu că lucrările de modernizare a DN 66, între Rovinari și Bumbești Jiu, dar și de la Bumbești Jiu spre Petroșani, vor fi încheiate în mare parte anul acesta, șoferii sunt informați că se vor întâlni cu muncitorii pe șantier și anul viitor.

În campania electorală toți oficialii, de la ministrul transporturilor Dan Șova în jos, îl informau pe șeful Guvernului că drumul va fi gata până la venirea sezonului rece, dar, acum, lucrurile par să stea altfel. Nici nu se putea altcumva atâta timp cât, recent, chiar șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga, constata că pe șantierul respectiv este „Adormirea Maicii Domnului”.

Cu muncitori puțini și utilaje insuficiente, firmele angrenate în lucrările de modernizare nu au reușit să recupereze decalajele rămase din anii trecuți și, în plus, constructorii dau vina și pe ploile abundente, de parca ar trebui să fie permanent secetă ca să poată ei lucra. Șeful Secției Drumurilor Naționale din Gorj, Ion Tudor, spune că avem însă șanse mari ca până la toamnă să fie turnat un strat de asfalt, covorul de bază, astfel încât, în iarnă, șoferii să nu mai dea în gropi. Până atunci acestora nu le rămâne să facă decât ce au făcut în ultimii ani, să aștepte liniștiți la semafoare, să nu-i înjure pe guvernanți, indiferent de culoarea lor politică, și să spere că promisiunile ce le sunt făcute nu reprezintă noi gogoși electorale!

Lucrările la DN 66 au început în 2007, porțiunea dintre Filiași și Rovinari fiind singura care a fost modernizată la timp și la standarde europene, dovadă ca s-a putut lucra de calitate. Tronsonul dintre Rovinari și Bumbești Jiu a fost mereu bătaia de joc a constructorilor și subiectul promisiunilor neonorate de toți cei care s-au perindat la putere de atunci și până acum, de anul trecut începând și modernizarea porțiunii dintre Bumbești Jiu și Petroșani. Aici durerea este și mai mare, pentru că circulația e închisă complet, cu o pauză la prânz, șoferii fiind nevoiți să aștepte cu orele sau să ocolească sute de kilometri, asta în timp ce, oficial, sunt asigurați că „se muncește”!

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: