Agenţi economici sancţionaţi de Garda Financiară

Controalele efectuate săptămâna trecută de comisarii Gărzii Financiare Gorj s-au lăsat cu mai multe amenzi contravenţionale şi confiscări de bunuri şi bani de la aproximativ 50 de agenţi economici din judeţ. Au fost verificate 72 de societăţi comerciale şi aplicate sancţiuni de 71.500 lei. De asemenea, valoarea bunurilor confiscate se ridică la 44.319 lei. Nu au lipsit nici infracţiunile de evaziune fiscală, fiind întocmite 3 sesizări penale pentru neînregistrarea şi nedeclararea tuturor veniturilor obţinute, ascunderea obiectului impozabil şi declararea fictivă a sediului social, dar şi pentru fals şi uz de fals.

O societate comercială din Târgu-Jiu s-a ales cu dosar penal pentru că nu a declarat veniturile obţinute în perioada 2007-2008. Deşi a comercializat mărfuri pe bază de documente fiscale, firma nu a declarat niciun venit la organele fiscale, depunând declaraţiile şi deconturile “pe  zero”. Valoarea veniturilor nedeclarate se ridică la 274.484 lei, iar a prejudiciului cauzat la 101.098 lei. Nu este singurul caz în care agenţii economici încearcă cu orice preţ să nu-şi plătească datoriile faţă de stat. O altă societate din municipiu a emis facturi fiscale care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, reuşind astfel să se sustragă de la plata TVA-ului şi a impozitului pe profit. Tot din cauza nedeclarării impozitelor şi a taxelor, Garda Financiară a întocmit act de sesizare penală pentru o firmă din Rovinari, care a emis 41 de facturi fiscale în valoare de 245.238 lei, deşi fusese declarată „contribuabil inactiv fiscal”.

Sancţiuni în valoare totală de 12.000 lei au primit şi 4 societăţi comerciale care nu aveau sau nu foloseau corect aparatele de marcat electronice fiscale. Una dintre aceste societăţi a fost închisă până când va intra în legalitate cu aparatul de marcat.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: