Agenți FBI au descins pe “insula pedofiliei”

Agenţi ai FBI au efectuat luni un raid pe o mică insulă americană din Caraibe care îi aparţinea omului de afaceri Jeffrey Epstein, găsit mort în celulă sâmbătă după ce a fost inculpat pentru mai multe agresiuni asupra unor minore, relatează AFP.

Doi responsabili sub acoperirea anonimatului din cadrul forţelor de ordine, citaţi de NBC, au confirmat că poliţia federală americană a lansat o percheziţie la reşedinţa lui Epstein de insula Little St. James, din insulele Virgine, pe care bogatul om de afaceri ar fi cumpărat-o în anii 1990.

Anumite media americane au supranumit-o “insula pedofiliei”, din cauza minorelor pe care Jeffrey Esptein le-ar fi adus aici.

Jeffrey Epstein, de 66 de ani, a fost găsit mort sâmbătă, la ora locală 06.30, în celula sa din închisoarea federală din Manhattan, aparent în urma unei sinucideri. El era închis în aşteptarea procesului după ce a fost inculpat la începutul lui iulie şi risca până la 45 de ani de închisoare. Acesta ar fi trebuit să fie supravegheat și să aibă coleg de celulă, pentru că a mai avut o tentativă de sinucidere, dar procedura nu a fost respectată. Ancheta ar putea duce la nume mari din politica americană și nu numai.

Vizualizări: 3,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: