Agenţii FBI se lasă aşteptaţi la Rovinari

Agenţii FBI s-au lăsat aşteptaţi degeaba vinerea trecută la Complexul Energetic Rovinari. Vestea preluată de unele publicaţii locale sau centrale în ultimele zile a fost infirmată de realitatea cotidiană, nici un agent american de investigaţii nevenind la fosta termocentrală pentru a da de urmele presupusei mite plătite de un om de afaceri de peste ocean. Pe la poarta termocentralei s-au perindat electricieni, ziarişti, chiar şi zugravi, numai agenţii FBI nu au venit pe acolo. Întreaga isterie creată în jurul acestui subiect a pornit de la afirmaţiile făcute în faţa unui tribunal din California de Richard Morlok, fost director comercial la o companie americană producătoare de valve.

Morlok a nominalizat termocentrala Rovinari printre firmele ai căror şefi ar fi primit mită de la el. Americanul susţine că a dat peste 628.000 de dolari pentru contracte de milioane de dolari încheiate în patru ţări, România fiind una dintre acestea. Ulterior publicării acestor informaţii, presa a speculat despre posibila venire a agenţilor FBI la Rovinari, purtătorul de cuvânt al Complexului Energetic, Leonard Filip fiind citat cu o declaraţie în acest sens. Filip a menţionat ulterior că nu a făcut vreodată o asemenea precizare, însă, la Rovinari toată lumea vorbea despre agenţii americani care trebuiau să ajungă acolo şi care, până la prânz nu mai ajunseseră.

Singurul organism de control care a fost în ultimele zile la Complex a fost Corpul de Control al Ministerului Economiei, care nu a găsit însă nici un document compromiţător. În plus, faptele incriminate de Morlok ar fi putut avea loc între 2002 şi 2004, când fosta termocentrală ţinea de Termoelectrica, toate contractele comerciale încheindu-se la Bucureşti, nu la Rovinari.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: