Agenţiile imobiliare din Gorj şi-au pierdut obiectul muncii

Agenţiile imobiliare sunt pustii de când clienţii nu-şi mai permit să cumpere o locuinţă. Deşi preţul apartamentelor şi a caselor a scăzut foarte mult, iar oferta este una bogată, cererea este foarte redusă. „Ca mai în toate domeniile de activitate şi noi suntem afectaţi din cauza faptului că oamenii nu mai pot obţine credite pentru a-şi achiziţiona o locuinţă. Avem oferte variate la locuinţe, însă nu există cumpărători. Din această cauză preţurile au scăzut foarte mult şi cu până la 30%. Nu pot spune foarte clar cu cât au scăzut pentru că fiecare preţ se negociază între vânzător şi cumpărător. Dacă vor să-şi vândă locuinţele, oamenii trebuie să lase la preţ, altfel nu”, declară Marian Dumitraşcu, director agenţie imobiliară.

Cele mai dezavantajate sunt apartamentele cu 3 şi 4 camere sau casele. În cazul acestora, preţul a scăzut şi la jumătate. Spre exemplu o casă la doar câţiva kilometri de municipiul Târgu Jiu, nou nouţă, cu 400 de mp, nelocuită niciodată şi cu toate dotările, e pusă în vânzare la 70.000 de euro, preţ negociabil, deşi atunci când a fost locuită a fost estimată la peste 140.000 de euro. „Păi în 2008, când am pus-o în vânzare am cerut 140.000 de euro, atât era preţul vilei atunci. Am scăzut la 130.000, la 100.000 de euro şi acum am lăsat-o la 70.000 de euro, preţ negociabil. Am avut o ofertă concretă la 55.000, dar nu o dau doar cu atât. Ultimul preţ e undeva la 65.000 de euro”, susţine un vânzător.

Singura gură de aer pentru agenţii imobiliari este programul „Prima casă”. Aceştia recunosc faptul că datorită acestui program iniţiat de Guvern au reuşit să deblocheze puţin situaţia. „A fost un program venit la fix, pentru că în acest fel am reuşit să vindem câteva unităţi”, adaugă  Marian Dumitraşcu, directorul unei agenţi imobiliare.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: