Aglomerație la Casa de Pensii în prima zi de lucru

Gorjenii au luat cu asalt Casa de Pensii marți, în prima zi de lucru cu publicul de după starea de alertă. Zeci de oameni erau în curtea instituției înainte de începerea programului și la fel era și după două ore. 

Funcționarii permit accesul pensionarilor pe rând, după ce le este măsurată temperatura și doar dacă poartă mască de protecție.

De la începutul pandemiei până în prezent, peste 800 de gorjeni au trimis online sau prin poștă documente ca să se pensioneze.

Primele programări au fost făcute pentru data de 2 iunie. „Pe toată perioada stării de urgență, ulterior stării de alertă, am comunicat cu beneficiarii noștri și cu persoanele interesate prin telefon, mail, poștă, mai puțin prin prezența fizică la ghișeu dat fiind restricțiile și regulile impuse pentru perioadele respective. Am înregistrat totuși pe cele trei căi de comunicare aproximativ 850 de cereri de deschidere de drepturi, oameni care se înscriu pentru prima dată la pensie. Aproape 500 de persoane au solicitat înscrierea la pensie fie prin telefon, fie prin mail. I-am invitat la sediu pentru a depune documentația în original. Sunt 310 persoane cu care nu am putut comunica. Am procedat la o programare pe zile și pe ore a acestor persoane”, a spus zilele trecute directorul Casei de Pensii Gorj, Ioana Talău.

Oamenii vor fi programați până pe 11 iunie. 

Vizualizări: 1,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: